Свързани новини

18.12.2009 18:03

Делото „Николов – Стойков” продължава през февруари

Видян 1630 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Делото срещу Марио Николов и Людмил Стойков и още петима души, подсъдими за пране на пари, ще продължи на 22 февруари, предаде БГНЕС.


За следващото съдебно заседание е призован един свидетел – ръководител на туроператорска фирма. По-рано днес прокуратурата поиска да бъдат разпитани общо четирима ръководители на фирми туроператори. Ще бъдат разпитани и двама германци във връзка с източването на средства от САПАРД. Съдът постанови това да стане чрез видеоконферентна връзка. Поисканите по-рано днес договори за кредити и за туристически услуги бяха предоставени от адвокат Ина Лулчева и приети от съдебния състав. Лулчева призова за по-бързо приключване на делото, защото то е нанесло вреди на клиента й – Людмил Стойков.
БГНЕС припомня, че представителите на държавното обвинение поискаха пред СГС днес да бъдат разпитани четирима ръководители на туроператорски фирми с цел изясняване начина на плащане на туристическите услуги-предмет на обвинителния акт и експертизите по делото. Освен това прокуратурата поиска разпит на свидетели от Германия и Швейцария, с чийто показания пък ще се изясни предикатно престъпление-източването на средствата от САПАРД. Бяха поискани отново от прокуратурата и два анекса по договор на „Дюни“ за туристически услуги за сезон лято 2006 г. Защитата на подсъдимите се противопостави на исканията, а адвокат Ненко Ненков, който представлява Марио Николов посочи, че прокуратурата цели с тези си искания да забави процеса. Преди исканията на прокуратурата бе приета тройна съдебно-счетоводна експертиза, която бе последна по делото.
Марио Николов и Людмил Стойков заедно с още няколко души са обвинени за изпирането на около 7 млн. евро от САПАРД. В доклад на ОЛАФ от миналата година двамата бизнесмени бяха определени за ръководители на мрежа от европейски, български и офшорни компании. В следствие на сигнала започна дело за източване на 7.5 млн. евро от САПАРД, по което Марио Николов също е сред подсъдимите. Людмил Стойков обаче се яви само като свидетел в съдебната зала. Според обвинението срещу Николов и Стойков за пране на пари става дума за приблизително равна на източената от САПАРД сума или над 7 млн. евро. По искане на подсъдимите делото "Николов - Стойков" се гледа по съкратената процедура. Те обаче не признаха вината си по обвинителния акт, което означава, че няма да получат наказания под минимума при евентуална осъдителна присъда, а просто процесът ще приключи по-бързо. На предходното заседание по делото бяха приети три експертизи. За заседанието на 18 декември беше изискано да бъде изслушана допълнителната експертиза, която поиска защитата.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

везни