Сърбия плаща под 90 лв. което е 3 пъти по-малко от нас, а тръбата влиза най-напред в България. Ние имаме най-малко транспортни разходи и от България тръбата се зауства в Турция, обясни той.

Свързани новини

28.07.2022 13:12

Действията на кабинета за газа могат да се обяснят или с корупция, или да са руски агенти и шпиони: Васил Велев

Видян 1859 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ощетяваме българските потребители и награждаваме Руската федерация, която искаме да накажем. Това може да се обясни само с корупция. Другото обяснение е нашето правителство да са руски агенти и шпиони. Ние ще платим газа, който не получаваме - 80% от това, което не е взето, се плаща. Има клауза - "вземи или плати". Това заяви пред БНТ Васил Велев от Асоциацията на индустриалния капитал.

Не е оправдано "Булгаргаз" да преустанови доставките от "Газпромекспорт", по който 30% е на цени като азерския, а 70% - като този, който сега купуваме, при равни други условия той е по-евтин. Сега купуваме пак от Русия, но с посредници. България плаща по-висока цена на "Газпромекспорт", отколкото, ако беше продължила да купува от там.

Какво ще правим за следващата година не е ясно, каза той. ЕС ще ползва руски газ още 5 години по договор, 40% от газа в ЕС е от Русия. Формулата, по която се изчислява цената, е поискана от ЕК, не от Русия, каза Велев.

Сърбия плаща под 90 лв. което е 3 пъти по-малко от нас, а тръбата влиза най-напред в България. Ние имаме най-малко транспортни разходи и от България тръбата се зауства в Турция, обясни той.

Количествата газ за август месец са осигурени, след като има цена. За ноември и декември не са осигурени, поясни Велев. Въпросът е на каква цена са осигурени. Имахме договореност над 142 лв. горницата през месец май да бъде компенсирана. За май не е компенсирана, имаме двойно увеличение от тогава. Няма компенсации за газа, обясни представителят на индустриалците.

Цената на газа за изтичащия месец е рекордно висока, през март беше втората висока, поясни Велев.

Не е взето решение за вноски във фонд "Сигурност", за да стигнат парите до фонда, да се сключат договори с търговците и да приспаднат от фактурите на крайните потребители.

По 382 лв. предприятията сега ще трябва да доплатят,


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

везни