Свързани новини

05.11.2021 14:20

ДБ ще иска комисия в парламента за огромното престъпление с летище София

Видян 2238 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Схемата около концесията на летище “София” е куха и зад нея се крият познатите играчи от българските реалности, които си играят пинг-понг с властта, заяви съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов във видео на живо във фейсбук.
Още миналата година “Демократична България” изрази гласно съмнения около концесията за 35 години, прокарана в последните месеци на кабинета на ГЕРБ. Кандидатът за депутат в 24 МИР в София Ивайло Мирчев припомни, че обединението “Соф Кънект” спечели концесията с оферта, от която държавата ще получи с 300 млн. лв. по-малко от най-доброто финансово предложение при търга.
“Как се нарича когато от едната страна имате влиятелен скрит собственик или заинтересовано лице, което може да влияе, а от другата страна имате поредица решения на най-високо политическо ниво на Бойко Борисов и неговия Министерски съвет? Решения, които не могат да бъдат обяснени от гледна точка на национален интерес? Нарича се смръдня на корупция”, каза Христо Иванов  
Ивайло Мирчев изтъкна, че още пролетта е посочил братя Домусчиеви като лицата зад концесията. Той припомни, че в 46-ото Народно събрание “Демократична България” е задала множество въпроси на транспортния министър по темата, но без резултат.  
“Когато с Христо заявихме, че Домусчиеви стоят зад концесията и става дума за ощетяване на страната ни с 1 млрд. лева, ГЕРБ ни се смееха. Вчера обаче транспортният министър от служебния кабинет излезе със съмнения от достоверни източници, че 20% от концесията на летището се държи от Домусчиеви. Нещо, което никъде не е декларирано”, каза той.
Мирчев отбеляза, че правителството на Бойко Борисов в


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Петър 06.11.2021 09:17

    ДБ няма да бъдат в следващия парламент, това е важното да се подчертае!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

телец