Свързани новини

05.11.2021 09:23

Домусчиев държи 20% в концесията за летище София: Министърът на транспорта

Видян 3884 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бизнесменът Кирил Домусчиев държи 20% в концесията за летище София, заявява в интервю пред Mediapool служебният министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията Христо Алексиев. „Потвърдено е от няколко достоверни източника, че фирми на Кирил Домусчиев участват с 20% в концесията, но искам да разбера къде е операторът на летище "Мюнхен". Засега го няма, фигурира само на хартия. До момента не съм видял представители на летище "Мюнхен", ангажирани с дейността на летище "София"“, коментира Христо Алексиев. Фондът Меридиам държи 99% от акциите на специално създаденото дружество за концесията "СОФ Кънект" . Останалият 1% е собственост на австрийската компания "Щрабаг". Концесионерът нееднократно заяви, че няма участие на българи във фонда.

Кирил Домусчиев беше сред приближените бизнесмени до бившия премиер Бойко Борисов и според медийни публикации до бизнесмена Делян Пеевски, който беше санкциониран от САЩ по закона „Магнитски“.

Концесионерът "СОФ Кънект" има инвестиционна програма, която трябва да изпълни. До края на тази година трябва да бъдат инвестирани 4.1 млн. евро. Все още чакаме данни от концесионера колко средства са инвестирали до момента. По моя груба оценка направените инвестиции са не повече от 200 000 евро - една тоалетна и 5 дивана. При положение, че до края на октомври трябваше да са направени 1 млн. евро. Аз дълбоко се съмнявам, че планираният размер на инвестиции ще бъде направен, каза Христо Алексиев. Според него "СОФ Кънект" спечели концесията на столичното летище с най-добрата техническа оферта. Това означава най-добро ниво на обслужване на пътниците, което обаче не се случва. Вместо за инвестиции и ниво на обслужване, с концесионера си говорим кога ще оправи тоалетните и


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

козирог

Днес може да откриете, че простите решения са най-ефективни

Днес може да откриете, че простите решения са