Ако мандатът сега отиде при "Демократична България" или БСП, от ДБ няма да разговарят с ГЕРБ, но са готови да съставят нова четворна коалиция при възстановяване на диалога с ИТН.

Свързани новини

15.07.2022 10:46

ДБ не изключва следизборна коалиция с ГЕРБ пред мнозинство на "путинофилски организации" в НС

Видян 1793 пъти | Коментари 5
Гласували 2 рейтинг: 3.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В Демократична България не изключват евентуална коалиция с ГЕРБ след провеждането на предсрочни избори в случай, че алтернативата е мнозинство от "путинофилски организации". Това стана ясно от изказването на Ивайло Мирчев в сутрешния блок на "Нова тв".

На въпрос дали от ДБ са готови на коалиция с ГЕРБ след предсрочни избори, той отговори: "Ако имаме откровено путинофилски организации, а от другата страна ПП, ГЕРБ и ДБ... Ще ви кажем, когато минат изборите и имаме конкретните резултати. Имаме много опции".

Ако мандатът сега отиде при "Демократична България" или БСП, от ДБ няма да разговарят с ГЕРБ, но са готови да съставят нова четворна коалиция при възстановяване на диалога с ИТН.

"В последните 1-2 седмици в поезията на ИТН има сериозна еволюция в доста градивен план, това не го наблюдавахме преди", каза Мирчев.

"Надявам се ПП също да осъзнаят, че няма смисъл за страната ни в момента от предсрочни избори, защото ще има още по-нестабилен парламент. Ако някой си мисли, че ще нулираме ИТН и ще изгреем рязко в следващия парламент - не, ще изгреем с два пъти повече депутати от "Възраждане" и проруската партия на Янев", допълни той.

За да се състави стабилна четворна коалиция, от "Демократична България" призоваха заедно с ПП, ИТН, БСП да се обединят около няколко общи цели - инфлацията, Еврозоната, Шенген, геополитическата независимост на България, енергийната независимост от Русия, модернизацията на армията, реформата в службите и реформата в регулаторите.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 005 Доктор 15.07.2022 19:09

    Соросоидна свиня!

  • 004 Anonimen 15.07.2022 18:42

    Този субект е пример за политическо проституиране !

  • 003 Anonimen 15.07.2022 16:09

    Иска да каже ,че американофилските мастии ще се здушат...

  • 002 помияри и нац.предатели 15.07.2022 14:30

    Вие сте пълни помияри и слуги на Херо и САЩ. Не заслужавате никога повече да сте народни представители и да се ояждате с дебели заплати и рушвети от далавери!!! Страх ви е от избори защото имате минимална подкрепа на жълтопаветните соросоиди, които не са достатъчни да минете чертата

  • 001 Anonimen 15.07.2022 13:12

    Ама как ще изключва! Важното зурлата да е в копанята.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

козирог

Не сваляйте усмивката от лицето си

Не сваляйте усмивката от лицето си и ще видите, че ще