Свързани новини

26.03.2013 15:01

Дават четвърт милион поръчки на момиче на КРИБ

Видян 3701 пъти | Коментари 0
Гласували 4 рейтинг: 4.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

БСП май се оказаха прави - гласувайки за Бойко, България получи управление с участието на Костов. Водачка на листата на Командира в Хасково печели 4 поръчки от служебното правителство. Общо 240 000 лв. ще прецунка пиарката Деница Сачева от Министерството на земеделието, ако не бъде спрян порочен конкурс. Това ще стане чрез проекти на компанията й Интелдей Солушънс. Става дума за 4 поръчки по 50 000 лв. без ДДС. За да има конкурс, в надпреварата се е включила фирмата на самия Прокопиев Икономедия. Уж състезател, де факто тя е дала рамо на Сачева, шушукат в Министерството. Което е пълно безумие. Защото в случая има конфликт на интереси, който опорочава целия конкурс. Фирмата на Сачева Интелдей Солушънс е съдружник на Икономедия на Прокопиев в Консорциум Репютейшън България, сочи търговският регистър ДАКСИ.


Официално от пресцентъра на ведомството не пожелаха нито да ни свържат за коментар с министъра, нито сами да анализират нелепата и скандална ситуация. Все пак до момента най-популярната работа на Сачева е за известна марка презервативи. Ако не броим кампанията Свобода за Сирия, която някой би определил и като проамериканска пропаганда. Все пак не е тайна, че издания и сайтове, близки до Иво Прокопиев взеха от Америка за България общо към 4,5 милиона лева, които според коментара на медийния директор на щатската фондация, създадена от фонд на Конгреса, не се отчитали с друго, освен „през съдържание”.


Интересна подробност е, че дамата, ощастливена с държавни поръчки за четвърт милион, била близка до Камен Колчев. Сама признава, че заедно участвали за усвояване на 150 бона от МЗХ, но не ги огряло при ГЕРБ. Господинът бе назован от 19’ за проекто министър на земеделието. След като писахме за него и принадлежността му към кръга КРИБ на олигарха Иво Прокопиев, президентът Плевнелиев (също дошъл във властта оттам) беше принуден да оттегли името му от листата на временното си правителство.


Колчевата компания Елана е един от най-крупните земевладелци в България и назначаването му би било огромен скандал. Много по-голям от борчовете на министъра – гений в икономиката, от британското поданство на също така близкия до Прокопиев титуляр в екологията, от невъзможността на културния Владо Пенев да отделя повече от 2-3 часа на работата си в неговото ведомство.


Очаквайте продължение в 19’ и Супер 19’



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

везни