Преди година и половина предходната инстанция - Административен съд - София град, се произнесе, че дружеството Еврофутбол дължи на държавата 261 млн. лв. такси и 67,7 млн. лв. лихви, защото за срок от пет години е внесло значително по-малка държавна такса за хазарт от дължимата по закон. ВАС обаче отменя това решение.

Свързани новини

09.11.2022 16:27

Държавата окончателно загуби дело срещу Божков за 329 млн. лв.

Видян 1638 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Върховният административен съд (ВАС) е обявил за нищожен акт на Държавната комисия по хазарта, според който Еврофутбол на Васил Божков дължи на държавата 329 млн. лв., става ясно от решение на съда от 8 ноември, съобщи Mediapool. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.


Причината е, че актът за установяване на публичното вземане на Еврофутбол е издаден от некомпетентен държавен орган - председателят на Държавната комисия по хазарта на 14 февруари 2020 г.


Това е данъчното дело за най-голяма сума, заведено от фирма на бизнесмена Васил Божков срещу държавата. В решението на ВАС се уточнява, че той не се произнася по дължимостта на сумата, но отменя акта като изначално нищожен. Това означава, че той не може да бъде основание за събирането на задължения. Ако бъде издаден нов акт, по-голямата част от дълга би бил изтекъл по давност, уточнява Mediapool.


Преди година и половина предходната инстанция - Административен съд - София град, се произнесе, че дружеството Еврофутбол дължи на държавата 261 млн. лв. такси и 67,7 млн. лв. лихви, защото за срок от пет години е внесло значително по-малка държавна такса за хазарт от дължимата по закон. ВАС обаче отменя това решение.


Любопитно е, че в края на август Административен съд - София град, се произнесе и по друго дело срещу компания на намиращия се в Дубай бизнесмен, срещу когото има четири дела и 18 обвинения. Според тогавашното решение компанията Ню геймс, която беше организатор на лотарийните игри на Васил


Божков трябва да плати над 47 милиона лева държавни такси.
Решението е на първа инстанция и е за неплатени такси за хазарт, плюс лихви, за периода от 2015 до 2019 година. То е образувано по жалба на Божков. Актът е издаден от същия държавен орган, като не е изключено и той да падне на по-горна инстанция.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 09.11.2022 20:46

    Сега Божков да подпука крадците на едро с висши държавни постове Мутрата, Владко Горанов и Менда Стоянова, която хитро се скри и си вложи милионите в строителна компания. Мутрата е пълен психопат, при толкова кражби на милиарди да се правиш на света вода ненапита и да ламтиш отново да крадеш това си е направо диагноза

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

водолей