Свързани новини

06.12.2019 11:47

Дариткова: Коалиционните ни партньори поискаха твърдо да се определи партийна субсидия

Видян 1653 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Коалиционните ни партньори поискаха твърдо да се определи партийна субсидия и казаха, че само в такъв случай ще продължат да гласуват бюджета на държавата. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова пред журналисти за обвиненията на ДПС за договорки за субсидиите, предаде Фокус.


 По думите на Дариткова е бил поставен риск за приемането на бюджета на държавата за 2020 г.


„Затова се състоя спешно съвещание с нашите коалиционни партньори. Те поставиха въпроса за субсидията и за това, че твърдо трябва да се определи такава. Казаха, че само в такъв случая ще продължат да гласуват с нас Закона за бюджета на държавата. Нашата отговорност е пред хората. Отговорността ни е за това държавата да има бюджет за 2020 г., който е по-добър, с възможноста за повече разходи за образование, с по-висок ипенсии, с повече плащания в социалната сфера, с по-високи заплати за социалните работници. Тази наша отговорност е водеща. Знаем, че ще понесем и политическа отговорност за събитията от вчера, но ние сме тези, които сме отговорни за стабилността на държавата. За да избегнем кризата приехме решението на нашите коалиционни партньори и подкрепихме единственото предложение, което имаше по отношение на субсидията, тя да бъде 8 лв.“, допълин д-р Дариткова.


Според Д-р Дариткова няма нарушение на правилника, защото предложението на БСП е било гласувано само веднъж. „при всички положения правилникът се определя от народните представители. Те са единствените, които със свое гласуване могат да коригират“, каза още д-р Дариткова. Тя посочи, че е била в комуникация с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов през цялото време. „Съзнаваме, че отговорността, която носим ние като най-голяма политическа сила в парламента е най-голяма, но трябва да разберете, че ние не можем сами да реализираме това управление“, допълни още Дариткова.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

стрелец