Той недоумява също така, как е възможно председателят на ДАНС да е в командировка в Копенхаген в момента на повеждащи се в страната избори, както и защо е делегирал правата си на точно този заместник.

Свързани новини

02.11.2023 09:46

ДАНС не се подчинява на премиера, оставка на председателя: Атанас Атанасов

Видян 830 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

ДАНС не се подчинява на премиера и трябва да се поиска оставката на шефа на службата. Това каза в предаването „Тази сутрин“ съпредседателят на ПГ на ППДБ ген. Атанас Атанасов. „Не мога да си позволя да правя спекулации, но в крайна сметка видяхме, че ДАНС не се подчинява на премиера. Това е сериозен проблем за държавата като цяло. Виждате, че акад. Денков никога не казва случайни неща – той е един уравновесен и спокоен човек, който прави много точни оценки“, поясни той.


Ген. Атанасов каза също така, че зам.-председателят на ДАНС, който е подписал справката за машините, се казва Деньо Денев. „Той преди това е бил в КПКОНПИ. Знам също така, че е бил лансиран за тази позиция в ДАНС от ГЕРБ“, каза още съпредседател на ПГ на ПП-ДБ.

Той недоумява също така, как е възможно председателят на ДАНС да е в командировка в Копенхаген в момента на повеждащи се в страната избори, както и защо е делегирал правата си на точно този заместник.

Съпредседателят на ПГ на ППДБ поясни, че още в самото начало на сформирането на кабинета Денков е поискал радикални промени в сектор „Сигурност“. „Аз подадох останка като председателка парламентарна комисия, защото не бях съгласен с отношението на партньорите ни в некоалицията към предложените  от мен промени в службите“, припомни той.

Ген. Атанасов посочи, че за тях като партия е било най-важно да се състави правителство, въпреки ниският резултат на парламентарните избори. Тъй като тогава не са имали шанс за самостоятелно управление, ПП-ДБ е трябвало да си сътрудничи при приемането на редица важни закони свързани с приемането на страната в Шенген и Еврозоната.

„Борисов и Пеевски действат съвместно и не зная дали този зам.-председател на ДАНС не е съвместен. Шефът на ДАНС също не е наш. Той беше отговорен за включването на агенцията в компрометирането на предходното правителство на реформаторските сили, което беше на чело с Кирил Петков. Аз бях свидетел какво се случи, когато Кирил Петков поиска от ДАНС да бъдат изгонени от България руските шпиони“, каза още ген. Атанасов.

Според него тогава е имало тежка съпротива, както една смешна ситуация. „Те дадоха списък за изгонването на 71 дипломатически лица. Комичното беше, че едно от тези лица е напуснало страната два месеца по-рано. Представете си как службите наблюдават дипломатическия корпус на враждебна страна, след като контраразузнаването не знае, че дипломат е напуснал страната“, заяви още той.

Атанас Атанасов коментира и вчерашната грешка на BG-ALERT. Лично той не е получавал съобщение за опасност, но около тази случка се е замислил за това, какви последици може да предизвика в обществото. Той сравни разпращането на съобщенията за опасност с доклада на ДАНС, който е имал за цел да „взриви“ машинното гласуване.
 
 
 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

везни