Той каза, че като предполагаем физически извършител на убийството се разследва погребалният агент, а срещу другия задържан - Петър Александров, има жалби за лихварска дейност.

Свързани новини

10.01.2024 10:23

Дълг от 400 000 евро стои зад убийството на мъж в София: Шефът на СДВР

Видян 596 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Основният мотив за убийството на мъж в София, по който работят разследващите, е неуредени финансови отношения. По първоначална информация жертвата дължала 400 000 евро на бивш финансов министър, който е баща на един от задържаните. Задължението датирало отпреди 7-8 години”. Това заяви директорът на СДВР главен комисар Любомир Николов в специално интервю за NOVA пред Мариета Николаева.

Сигнал за изчезването на убития мъж е подаден от неговата майка на 5 януари около 16:00 ч. "Такива сигнали се подават ежедневно, тук е била много важна професионалната работа на колегата, който е приел сигнала. Оперативните действия са започнали веднага, с цел разкриване на тежкото криминално деяние. Установено е странно преминаване на държавната граница на потърпевшия с един от заподозрените извършители", коментира Николов.

„Толкова бързо действаха в този момент нашите колеги, че задържаните направиха доста пропуски в укриването на важни веществени доказателства. В превозното средство на двамата задържани са открити личните документи на убития мъж”, коментира още Николов.

Той каза, че като предполагаем физически извършител на убийството се разследва погребалният агент, а срещу другия задържан - Петър Александров, има жалби за лихварска дейност.

„В деня на убийството, към 11:30 ч., наш служител от „Икономическа полиция" е провел среща с Александров в кантора на частен съдебен изпълнител. Служителят е извършил проверка във връзка със сигнал, при който дама заявила, че имотът ѝ следва да бъде описан и прехвърлен на г-н Александров, в резултат на неизпълнение на задължение към същия", разказа Николов. И уточни, че оттам започва проследяването на заподозрения.

Разкриваемостта на престъпленията се е вдигнала доста през 2023 г.  Над 8000 са разрешените случаи за изминалата година при около 7000 за 2022 г., каза Николов.

ПРЕВИШАВАТ ЛИ СЛУЖИТЕЛИТЕ НА МВР СВОИТЕ ЗАДЪЛЖЕНИЯ

Директорът на СДВР коментира и протеста на футболни фенове. Той каза, че са установени четирима служители на МВР, които са дисциплинарно уволнени заради използване на прекомерна сила и оронване на престижа на ведомството. Други 9 души са наказани с порицание за срок от 1 година. Между тях има и полицейски ръководители, част от които най-вероятно няма да продължат да работят в структурите на МВР, каза главен комисар Николов.

Със заповед на главния секретар на МВР започват ежеседмични обучения на служители на министерството, като ще се изследват и пропуски в дейността. Боди камерите ще станат задължителни за всички полицаи, които работят на улицата, каза Николов в коментар на случая от Стара Загора, където при гонка с полицията почина Пламен Пенев.

УБИЙСТВОТО НА АЛЕКСЕЙ ПЕТРОВ

Убийството на Алексей Петров остава единственото неразкрито на територията на СДВР, заяви Николов.

ВОЙНАТА ПО ПЪТИЩАТА

198 автомобила на нарушители са отнети от СДВР след шофиране под въздействието на алкохол и наркотици, коментира Николов. Мярката рязко е намалила броя на нарушенията за миналата година.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

рак