"В кратки срокове са извършени множество действия по разследването и множество оперативни мероприятия - преглед на камери, беседи, в хода на които се установи, че ден преди подаване на сигнала, някъде между 14:30 - 16 часа на 4 януари жертвата е поканена да посети имот на единия от извършителите, където огледът показва, че лицето е измъчвано, завързвано и впоследствие най-вероятно е причинена смъртта му".

Свързани новини

08.01.2024 16:06

Извършителите отвлекли и измъчвали жертвата на убийство в София: Прокуратурата

Видян 1649 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Убитият край София 49-годишен мъж първо е бил отвлечен и измъчван, стана ясно от съвместен брифинг на пхрокуратурата и полицията. На 6 януари тялото на мъжа бе открито в морга с фалшиви документи, след като на предния ден роднини подали сигнал за изчезването му.

Събрани са достатъчно доказателства, че заподозрените - с фамилии Александров и Гинов - първо са отвлекли, а след това са убили мъжа, каза заместник-градският прокурор на София.

Майката на убития 49-годишен мъж е подала сигнал за изчезването му на 5 януари, каза директорът на СДВР Любомир Николов. Полицейският служител, приер сигнала, се усъмнил, че е налице тежо престъпление. В рамките на 30 минути след получаване на сигнала е задържан първият заподозрян, а час и половина по-късно - и вторият.

    "В кратки срокове са извършени множество действия по разследването и множество оперативни мероприятия - преглед на камери, беседи, в хода на които се установи, че ден преди подаване на сигнала, някъде между 14:30 - 16 часа на 4 януари жертвата е поканена да посети имот на единия от извършителите, където огледът показва, че лицето е измъчвано, завързвано и впоследствие най-вероятно е причинена смъртта му".

Причината за смъртта са две огнестрелни рани в областта на торса и на единия крак. Трупът на жертвата е открит на следващия ден, подготвен за кремация в морга, наета от единия от извършителите, който предоставил фалшив акт за смърт на погребална агенция.

    "Той е гробар по професия и тези процедури, които възпрепятствахме, са му известни", поясни Николов.

Разплитането на случая е тръгнало след като двамата заподозрени са минали границата със Сърбия в деня на убийството и са използвали документите на починалия. Така опитали да инсценират, че той е напуснал страната, като дори изпращали смс-и от телефона му на близки и роднини, посочи Михаил Наумов, началник на отдел "Убийства" в ГД "Национална полиция". Телефонът на жертвата е открит в Сърбия.

Вероятният мотив са финансови взаимоотношения, тъй като жертвата е дължал пари на един от извършителите.

Двамата заподозрени са привлечени съм наказателна отговорност за убийство. Наблюдаващият прокурор е постановил задържането им до 72 часа, изготвено е искане за постоянния им арест. Законът предвижда наказание лишаване от свобода до 15 години, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.


Двама мъже бяха задържани за тежко убийство в района на София. Mотивът за престъплението е финансов. Петър Александров и Александър Кинов бяха арестувани при съвместна акция на полицията и прокуратурата в петък вечерта. Разследването е започнало след изчезването на 50-годишен мъж. Сигналът за това в полицията подала майка му в петък.

Тялото на убития мъж - Кирил Русев, е открито в камера в частна морга, като той е бил настанен там с фалшиви документи.

В същото време двамата мъже, задържани за убийството, са минали границата между България и Сърбия на 4 януари вечерта, през пункта до Стрезимировци, като на граничните власти са показали документите на убития мъж. После се върнали в България, но без да показват личната му карта.

По този начин, според разследващите, предполагаемите извършители направили опит да прикрият следите от престъплението.

И двамата мъже, заподозрени за убийството, са задържани за 72 часа. Те вече имат повдигнати обвинения, а днес градският съд ще решава ли да ги остави в ареста.


 


 Източник: БНТ


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

дева