Свързани новини

09.04.2009 12:43

Д-р Тренчев: "Над 1000 работници ще бъдат съкратени в Кремиковци!"

Видян 1622 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Пасивността на правителството може би ще доведе до ожесточаване на конфронтациите по отношение на „Кремиковци”. Това каза пред журналисти президентът на Конфедерацията на труда „Подкрепа” д-р Константин Тренчев, предаде БГНЕС.


Д-р Тренчев подчерта, че предприятието не е жертва на кризата, но тя е усложнила допълнително положението на комбината. Запитан дали е било грешка на синдиката прекратяването на договора за изшлеме с Константин Жеваго, Константин Тренчев отговори, че „те не са мениджъри и единственото, което искат е предприятието да работи”. Той посочи, че броят на съкратените работници от комбината ще бъде доста сериозен – над 1000 души.


По време а срещата белгийският посланик е бил информиран и за създаването на антикризисния съвет към премиера Сергей Станишев. Бил е обсъден и антикризисният план на българското правителството, но не в детайли. Все още се прецизира становището на синдиката по отношение на изискания от премиера план антикризисни мерки. Част от тях е предложението правителството да преосмисли позицията си за ваучерното хранене. По думите на Константин Тренчев, системата на ваучерното хранене може да се контролира много лесно и чрез нея могат да се подкрепят българските производители, тъй като в ваучърите се купуват предимно български хранителни стоки. „В сектора на храните няма отложено потребление” смята д-р Тренчев. Той каза още, че трябва рязко да се засили социалният диалог на ниво бранш. Според него, обхванати от ваучерната система трябва да бъдат всички работници. Синдикалният лидер коментира, че ако има лимит има и дискриминация, а това е социално право по закон, което би трябвало да имат всички, отговарящи на условията. По думите му, дори в съседна Румъния от системата се ползват всички работници. Общи предложения с КНСБ синдикатът ще изготви в рамките на две седмици.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

козирог

Днес ще се окажете по-фокусирани върху външния си вид

Днес ще се окажете по-фокусирани върху външния си вид,