Свързани новини

24.03.2014 18:01

Частна фирма ще управлява Топлофикация - София

Видян 1391 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Частна фирма ще управлява Топлофикация - София, а не както досега - физически лица, съобщи председателят на столичната стопанска комисия Николай Стойнев от ГЕРБ. Процедурата за промяна на начина на управление най-вероятно ще започне още този четвъртък с приемането на доклад за избор на консултант, който да изготви анализ и предложение на вариант за управление на затъналото в дългове дружество.


Идеята е консултантът да изготви критерии за избор на ново ръководство, което да бъде "юридическо лице с достатъчен опит", а Общината ще има един или няколко представители в управлението.


"Надяваме се така да се подобри ефективността на Топлофикация и да бъдат привлечени инвестиции", посочи Стойнев и добави, че така отговорността бъде носена от частната фирма.


Все още не са уточнени детайлите за новия модел на управление, но надеждите на Общината са промените да влязат в сила от следващия отоплителен сезон.


Припомняме, че миналата седмица стана ясно, че задълженията на столичното дружество към Българския енергиен холдинг (БЕХ) са 555 млн. лева. Голяма част от тях до неотдавна бяха дълг към Булгаргаз, който ги прехвърли към холдинга.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

козирог