Той не отрече вероятността ПП да предложат състав на Министерски съвет

Свързани новини

26.04.2023 16:07

Чакаме подкрепа от ГЕРБ: ПП/ДБ

Видян 1280 пъти | Коментари 4
Гласували 1 рейтинг: 1.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Разбираме нашата отговорност, задачите, които ни постави обществото и политическата ситуация и заради това имаме законодателна програма с ГЕРБ, по която имаме разбирателство”, заяви на брифинг в НС депутатът от Доброто и бивш министър Даниел Лорер. "Ако беше лесно, друг щеше да го е свършил много отдавна”, коментира той.


„Предстои да извадим и програма на правителство и тогава се надяваме, че съставът на кабинет излъчен от ПП/ДБ ще получи подкрепа от ГЕРБ, а може би и от други политически сили“, каза Лорер.


„Кабинет на Промяната с подкрепата на ГЕРБ може да падне лесно, но заради това е важно публично да се случат нещата, свързани с управленската програма и когато някой реши да събори правителството, защото сме станали неудобни, нека да отговори на избирателите защо го прави“, загатна авансово Лорер.


Бъдещата управленска програма, която подготвя Доброто е на МС, а не обща, подчерта преди това в кулоарите на НС соченият за премиер акад. Николай Денков, депутат от ПП/ДБ, зам.-министър при Борисов, министър на Промяната и гуру на Кирил Петков, с когото имат неправителствена организация, щедро финансирана и без никаква дейност баш при управлението на ГЕРБ. Той уточни, че тя ще бъде обсъдена с останалите партии в НС. Но първо това ще стане с ГЕРБ като най-голяма ПГ.


“Ясно е, че гласуването върви в комплект - структура, състав на кабинета и програмата, която трябва да изпълнява МС, така че това е негова програма”, подчерта той. “Нека да видим процеса - не се притеснявам толкова за самата подготовка, тъй като имаме изчерпателна предизборна програма, ще стъпим на нея. Повече ме притеснява въпросът с другите ПГ като продължителност и сложност”, обясни ексминистърът.


Денков не отрече вероятността ПП/ДБ да предложат състав на МС, както поиска от тях Бойко Борисов на лидерската среща в понеделник. “Нека първо да минем през обсъждане в коалицията”, подчерта бившият просветен шеф. „Има и плюсове, и минуси в двата варианта, така че има нагласа, че може и да предложим, както бе обсъдено, но няма никаква готовност да се обсъждат имена”, коментира Денков. Депутатът отказа да отговори на въпроси за състав на кабинета и дали МС ще бъде политически или експертен. Денков уточни, че самият той не участва в такива разговори.


Егор Глазунов



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 004 Anonimen 26.04.2023 19:11

    това нпо на денков и киро е за да събират днк от българите и да правят далавери с бурла от компанията масова ваксинална убийца пфайзер

  • 003 Anonimen 26.04.2023 19:08

    бившата съпруга на К.Костадинов има частна детска занималня във Варна, но нарочно го ядосват, за да го изкарат от нерви. Според лекето божанков съпруги или съпрузи трябва да са безработни вероятно

  • 002 Anonimen 26.04.2023 16:43

    Глупаци!

  • 001 Anonimen 26.04.2023 12:34

    тази скумрия не я искат в къщи, той се готви за кревата, противен

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

лъв