Свързани новини

10.05.2018 09:30

БСП подкрепя Симеонов за промените в Закона за хазарта

Видян 1610 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Непосредствено преди срещата Корнелия Нинова-Валери Симеонов социалистите взеха решение да подкрепят битката на вицепремиера и лидер на НФСБ срещу рекламата на хазарта.


"На свое общо събрание, Парламентарната група на "БСП за България" обсъди предоставения от Валери Симеонов ЗИД на Закона за хазарта и единодушно реши да го подкрепи и да гласува за ограничаването на рекламата на хазартни игри",  съобщиха от пресцентъра на соцпартията.


Решението е взето с гласовете на всичките 80 депутати на БСП, научи Епицентър.бг.


Валери Симеонов вече обяви, че промените в режима за хазарта за него са кауза. Той обаче няма подкрепата на собствената си парламентарна група на Обединени патриоти, ръководена от Волен Сидеров.  Лидерът на "Атака" е твърдо против. Избраниците от ВМРО по-скоро биха подкрепили законопроекта.


Не се знае как ще реагират от ГЕРБ. Това трябва да стане ясно на днешната среща  между Симеонов и Цветанов. Сигналите от ГЕРБ са, че те също не са особено доволни от рестриктивните мерки срещу рекламата на хазарта, които предлага техният коалиционен партньор.


В тази ситуация вицепремиерът изненадващо получава подкрепа от опозицията. С гласовете на левицата законопроектът му има всички шансове да мине в пленарна зала.


Валери Симеонов обяви хазарта за „болестно състояние“ и се зарече да ограничи рекламата му.


Законодателните текстове, на които държи лидерът на НФСБ, са две групи – първите ограничават скритата реклама на хазарт, т.е. ако бъдат приети, няма да е възможно в телевизионна реклама гражданинът Х с вълнение да обяснява на широката публика как е спечелил ей-така 100 хиляди лева.


От друга страна е предвидено и да се ограничат местата, където ще могат да се продават т.нар. талончета за търкане.


„Промените са в два закона - за хазарта и за радио и телевизия. И в двата закона ние премахваме тези угодно приети в по-предни Народни събрания законови текстове, клаузи, съгласно които се разрешава рекламата на наградените, на самото награждаване, на печалбите и т. н. Всъщност това е, което създава интерес и зависимост“, обяви по-рано намеренията си заяви Симеонов.


Тогава вицепремиерът се похвали фейсбук, че е отказал на Васил Божков да  промени текстовете си и бизнесменът си тръгнал "разочарован".


Според запознати законопроектът на Симеонов ще предизвика трус не само в коалицията Обединени патриоти, но и в управляващата коалиция, заради мощта на хазартния бизнес. Освен хазарта, индиректно ще пострадат и медиите, в чиито рекламни бюджети влизат пари от различните видове лотарии и игри.


 


Източник: "Епицентър"



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

козирог

Финанси, бюджетиране, спестяване, инвестиране

Финанси, бюджетиране, спестяване, инвестиране, все