Свързани новини

04.05.2018 09:27

Разочаровах Васил Божков, цепи Симеонов

Видян 3231 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Не правя срещи на тъмно, в заведения, кафета, офиси и мазета. Приех г-н Васил Божков в Министерския съвет, беше официално записан на входа, поинтересува се дали може написаните от мен текстове за забрана на рекламата на хазарт да се променят и си тръгна разочарован",сподели в социалната мрежа Фейсбук вицепремиерът Валери Симеонов.


В предаването Денят започва на БНТ Симеонов съобщи още, че според него: „Комисията по хазарта е пробита и обслужва хазартните олигарси.  Очаквам удари под кръста срещу мен и дори посегателства и срещу семейството ми”


Както е известно вицепремиерът предложи забрана за рекламата на игрите на щастието и ограничаването на продажбата на талончета.


„Талони се продават навсякъде. Само Българската православна църква не продава талони в храмовете”, поясни Симеонов.


Той изложи за пореден път основните си мотиви да иска забрана на рекламата за хазартните игри: „Хазартът е болестно състояние, определено от СЗО като патологично разстройство. Държавата го подпомага със своята пасивност. Това е пандемия, която обхваща България. Разрушава се ценностната система на нацията. Внушава се, че без труд може да се успява в живота. Ежедневно сме свидетели, че възрастни жени пазаруват по 5-6 лева в магазина и за 10 лева си взимат талончета.”


„От хазарта Северозападна България не забогатява“, напомни той и се възмути, че постоянно има реклами за печалби, придружени с олигофренски усмивки. 


48% от децата споделят, че семействата им редовно играят, цитира той данни от социологически сондаж. „На това трябва да се сложи край”, заяви Валери Симеонов.


По думите му на частните игри първо им е разрешена рекламата и второ въртят 3 милиарда лева, а единственото им задължение е да платят 15% такса по Закона за хазарта. На този етап не е ясно дали предложенията на Валери Симеонов ще бъдат подкрепени от ГЕРБ и останалите обединени патриоти.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Почина бащата на убития Митко от Цалапица

Почина бащата на убития Митко от Цалапица

Бащата на убития младеж от Цалапица ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

овен

Ден бърз и активен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Ден бърз и активен. Определено ще ви е интересно и