Свързани новини

10.11.2017 10:01

БСП няма да подкрепи Ананиев

Видян 1677 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„12-ти министър на здравеопазването от ГЕРБ, 12-ти път гледаме един и същ филм. Няма да подкрепим Кирил Ананиев. Не е въпросът кой ще е министърът, а каква политика ще следва той, има ли желание за реформи в здравеопазването". Това заяви пред БНТ зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Жельо Бойчев, съобщиха от пресцентъра на НС на БСП.


Той подчерта, че проблемът не е в министъра, проблемът е в политиката и във волята на правителството и мнозинството в залата, което го подкрепя, да направи промени. „Всеки път, когато сменят министъра, започва разговор как той щял да започне промени и да предложи нови неща. Така до следващата смяна на министъра, и пак от изходната точка. Всеки обяснява как започва да пише нови финансови правила за работа на болниците и така до следващия, за да не се промени нищо. Ето срещу това ще възразим“, заяви той. Социалистът добави, че в последните години в здравната система нещата са придобили драстични измерения и за 8-9 години са добавени 2 млрд. лв. към системата, а резултати няма.


Бойчев подчерта, че Кирил Ананиев е председател на Надзорния съвет на НЗОК и е имал възможност всичко, което искал като контрол и механизми в системата, и като зам.-министър на финансите, да го направи.


„Радвам се, че за 8-9 години, откакто ГЕРБ носи отговорност за управлението на страната, поне образованието е станало приоритет“, коментира Бойчев. Той обясни, че БСП подкрепя увеличението на учителските заплати, обаче това не е достатъчно. „За това настояваме за промяна на модела на финансиране, който да отчете реалностите и да предложи качествено образование на всяко българско дете“, каза още той. Зам.-председателят на ПГ на левицата подчерта, че по никакъв начин обаче БСП няма как да приеме отношението към науката, което е заличаващо. По думите му България не може да има перспектива, високо технологична икономика, ако има такова отношение към науката. Той подчерта, че непрекъснато се орязват парите за наука и се обяснява, че се дават едни пари по оперативната програма по проектен принцип.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

везни