Свързани новини

06.11.2017 09:27

Кумгейт и при проверката на ВМА

Видян 4427 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Съпругата на военния прокурор Адалберт Кръстев, отказал образуване на наказателно производство срещу бившия шеф на ВМА, впоследствие министър на здравеопазването, Николай Петров – Цветанка Кръстева е финансов контрольор в Министерството на отбраната, и то по времето, в което шеф на ВМА е Николай Петров,  съобщава сайтът Афера.  Болницата е именно под шапката на Министерството на отбраната.


Както вече писахме, военният прокурор дословно е преписал обясненията на Николай Петров в постановлението си за отказ да образува срещу него наказателно производство.


Чрез програмата за "случайно разпределение", за наблюдаващ прокурор е определен майор Адалберт Живков Кръстев – военен прокурор при ВОП-София. Възложена е проверка, която е извършена от военен следовател.


На 07.06.2017г. от страна на ВОП с наблюдаващ прокурор Адалберт Кръстев е отказано да бъде образувано наказателно производство, поради липса на данни за извършено престъпление от общ характер, че е дал поръчка за 1,6 млн.лв. на зет си през 2014 г.


Почти година по-рано е публикуван Списък на допуснатите кандидати за провеждане на конкурса за длъжността финансов контрольор в звено Финансов контрол и материални проверки. В този списък фигурира съпругата на военния прокурор Адалберт Кръстев – Цветанка Йосифова Кръстева.


След провеждане на първи етап на конкурса, до тест са допуснати трима кандидати, сред които съпругата на военния прокурор Адалберт Кръстев – Цветанка Кръстева. Тя печели конкурса и е назначена на апетитната длъжност.


Така, на практика, военният прокурор, отказал да образува наказателно производство срещу тогавашния шеф на ВМА Николай Петров – Адалберт Кръстев, е съпруг на финансов контрольор в звено Финансов контрол и материални проверки в Министерството на отбраната, което отговаря и за ВМА – Цветанка Кръстева.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

козирог

Погрижете се и за собствения си просперитет

Погрижете се и за собствения си просперитет. Денят е