Свързани новини

09.05.2013 13:04

БСП и ГЕРБ на кантар

Видян 1522 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Последните данни за очакваното гласуване на изборите на 12 май показват фактически паритет между основните две партии БСП и ГЕРБ. Разликата е в рамките на статистическата грешка от три на сто и може да се окаже дори под 1%.


Именно затова паралелното преброяване на гласовете от австрийски институт е изключително важно за свободата и честността на вота, категорични са всички експерти.


В зависимост от активността, която ще играе решаваща роля за разпределението на мандатите, разликите могат да бъдат малко по-големи или малко по-малки от процент не само на върха, но и в подножието. Точно това ще реши дали ще имаме 4, 5 или 7, че дори 8 партии в следващото Народно събрание.


Според агенция Сова Харис, чието проучване е направено по поръчка на ТВ7, данните сочат 6 играчи вътре като не се изключва възможността компанията да набъбне до 7, ако и РЗС събере сили да прескочи бариерата. Агенция АФИС слага в шареното депутатско войнство след изборите тази неделя и Националния фронт за спасение на България. Подобни са и данните на Алфа рисърч.


Освен водачите, които се движат около 20-те процента подкрепа, което при преразпределението им дава по около 33% от местата в парламента, ДПС и Атака с по 6 до 8 на сто от вота, се вижда как СДС застига Кунева и тези две десни формации също прескачат летвата, тъй като се движат около заветните 4%.


Така креслата ще се разпределят от 80 до 97-99 за БСП и още толкова за ГЕРБ, поне 25 за ДПС, 19 за Атака и най-вероятно по 10-11 за СДС и Кунева.


Тези данни, разбира се, са условни, понеже поне 8% от хората, които твърдо са решили да гласуват не желаят да кажат кого предпочитат.



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

близнаци