Свързани новини

07.05.2013 10:54

Коалиция СДС отбеляза Гергьовден с традиционен курбан в София

Видян 1380 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Коалиция СДС отбеляза деня на храбростта и българската армия и патронния празник на ПП „Движение Гергьовден“ с традиционно раздаване на курбан.  В София той беше организиран в трите 24, 25 и 26 МИР-а . В раздаването му се включиха всички членове на кандидатдепутатските листи на СДС, членове и симпатизанти на коалицията.


Председателят на СДС Емил Кабаиванов отправи своето поздравление за празника, като каза, че изборът, който всеки от нас трябва да направи на 12 май е белязан със светлата символика на това съвпадение на велики дни, които чества целият български народ, като се превръща от обикновено политическо събитие, в избор на бъдеще. Да гласуваме с вяра в сърцето, с храброст и съзидание, допълни той.


Пред събралите се хора, водачът на листата за 23 МИР София Любен Петров, честити на всички празника Гергьовден, поздрави празнуващите редници, сержанти и офицери от българската армия като подчерта, че един от основните приоритети на коалицията е модернизацията на българската армия.


Драгомир Стефанов – втори в листата на 23 МИР и Организационен секретар на „Движение Гергьовден“  наблегна на факта, че Гергьовден е ден на храбростта и в тази връзка Коалиция СДС е проявила завидна храброст като се явява на предстоящите парламентарни избори, разделена от лицата на прехода и без агенти на ДС в листите си, а с нови кандидати, които са с политически неопетнени лица. Добави и че тази година Гергьовден е още по-наситен със символика от обикновено, т.к. в началото на седмицата всеки един  ще се опита да убие змея в себе си, а в неделния ден ще трябва да се изправи срещу всичките си страхове и лами в родния ни политически живот. А след 12 май пожеланието е,  да се окаже така, че сме се пречистили не само във физически, но и в морален аспект, защото от гласуването ни зависи дали няма да постим през следващите четири години.


В 24 МИР курбанът беше раздаден в градинката пред стадион "Герена" в кв. Подуене. Водачът на листата Марио Топчийски приветства събралите се и ги призова да следват правото си свободно и демократично да отстояват своята позиция и да управляват бъдещето си.


Константин Арабаджиев, водач на листата 25 МИР, след като лично раздаваше курбан чорба от големия казан, осветен от свещенниците от храм „Св. Дух“ в кв. Надежда, поздрави присъстващите минувачи и коалиционния партньор „Движение Гергьовден“ с празника, като им благодари за успешната отборна работа. Има резултат от чистотото и почтенното лице на Коалиция СДС, в която освен воля има и кураж да направи необходимите реформи. Доказателство за това е и скорошно социологическо изследване, което показва покачване в доверието към коалицията. СДС е една от партиите с най-смислени и последователни предложения, които гарантират правото и свободата на всеки да живее достойно в България, заключи той.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

рак

Днес ще е малко по-нервен ден от вчера

Днес ще е малко по-нервен ден от вчера, но пък ще