Държавното обвинение отваря чадър над бившите управляващи от ГЕРБ и по-специално върху Бойко Борисов”, обяви в ефира на Nova министърът на вътрешните работи Бойко Рашков

Свързани новини

21.03.2022 17:33

Борисов трябва да бъде арестуван всеки петък: Рашков

Видян 2091 пъти | Коментари 2
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


”Държавното обвинение отваря чадър над бившите управляващи от ГЕРБ и по-специално върху Бойко Борисов”, обяви в ефира на Nova министърът на вътрешните работи Бойко Рашков. По думите му прокуратурата прави всичко възможно, за да саботира разследването за изнудване, започнато от неговото ведомство.


 


"Много хора смятат, че арестът на Бойко Борисов трябва да се случи всеки петък заради това, което той е вършил", отсече Рашков в отговор на въпрос дали задържането на експремиера не е било грешка, след като той беше пуснат без обвинение от  държавното обвинение.  Вътрешният министър добави още, че не вижда проблем, че премиерът Кирил Петков не е разпитан в полицията, а в кабинета си. Това се правело при високопоставени свидетели.


 


“Прокуратурата е политически зависима”, категоричен е Рашков. Той обясни, че главният прокурор Иван Гешев се обръща към Борисов с "шефе".


 


"От момента, в който аз съм министър, забелязах десетки, да не кажа стотици случаи, че материалите от МВР някак си „потъват“ в прокуратурата", обяви министърът. “Особено в случаите, в които те касаят известни политически дейци от ГЕРБ", подчерта той. Рашков обясни, че когато се изпращат данни във връзка с бивши управляващи, държавното обвинение се стреми да бави и потулва нещата. Но тези материали все пак “не потъват безследно”, подчерта той.


 


"В задачата се пита каква е тази ярост, каква е тази съпротива от определени кръгове, които не желаят да се установи фактическата обстановка. Какво толкова е направило МВР в лицето на Главна дирекция Национална полиция, като се опитава за известен период от време да събере информация в тази насока и ще продължи евентуално да събира, ако не беше спряна брутално от прокуратурата?”, попита Рашков.


 


„ГЕРБ имат информатори в МВР”, смята още министърът, тъй като станало ясно, че в партията са наясно с детайли, които не би трябвало да знаят.


 


"Когато обвинението прочете в един материал, който е изпратен от МВР, известни имена, като например Борисов, Горанов и пиарката на Борисов, това заостря вниманието на прокуратурата и тя проявява изключително старание да постави така нещата, че МВР е извършило една незаконосъобразна дейност", посочи той.


 


Вътрешният министър е категоричен, че укриващият се в Дубай Васил Божков няма пречка да бъде разпитан като свидетел чрез видеоконферентна връзка. Прокуратурата обаче твърди, че това няма как да стане.



Рашков повтори, че държавното обвинение от няколко години отказва да обърне внимание на твърденията на Божков, че е “бил жертва на изнудване от високопоставени лица от правителството” (Борисов и Владислав и Горанов) и че им е предоставял огромни парични средства, за да бъде облагодетелстван хазартният му бизнес. Рашков намекна, че в следващите дни може да има развитие по тази линия. Припомняме, че Божков твърди, че вече е дал показания пред европрокуратурата.




























Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 22.03.2022 13:56

    Ще влезе в затвора Борисов, колкото и да не му се иска! Ще си плати за унищожението на България! И още много други с него!

  • 001 Anonimen 21.03.2022 17:52

    абсолютно е нужно ББ да бъде съден и в затвора за откраднатите милиарди от фондове и бюджет и да ги върнат........те са във върхушката,която сега го оневинява и защитава и себе си

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

близнаци