Обясненията на Бориславова бяха по повод замесването на името на Лаура Кьовеши в случая със задържането на Борисов, Горанов и Арнаудова от страна на премиера

Свързани новини

21.03.2022 10:09

Премиерът и Кьовеши се чуха след ареста на Борисов: Лена Бориславова

Видян 2257 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Премиерът Кирил Петков и европейският главен прокурор Лаура Кьовеши са се чули след ареста на бившия министър председател и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов. Това обяви началникът на кабинета на Петков Лена Бориславова в интервю за Нова тв.




Тя обаче заяви, че те изобщо не говорили за задържането, защото нямали право да обсъждат конкретни казуси. Кьовеши и Петков обсъждали написването на проектозакон, с който да се направи специална администрация на делегираните европрокурори, която да е различна от наличната на Върховната касационна прокуратура.




Обясненията на Бориславова бяха по повод замесването на името на Лаура Кьовеши в случая със задържането на Борисов, Горанов и Арнаудова от страна на премиера и твърденията на адвоката на лидера на ГЕРБ Менко Менков, че това няма как да остане без последствия.



"Г-жа Кьовеши ясно заяви, че дава пълна свобода на разследващите си прокурори да правят това, което е в тяхната компетентност. Темата на разговорите й с Петков беше свързана с това, че тя вижда една решителност в лицето на правителството и премиера, да се действа, без да се разпъват политически чадъри", заяви началникът на кабинета му. И веднага след това разкри, че министър-председателят е разговарял с Кьовеши и след акцията в четвъртък вечерта.




Междувременно вицепремиерът и лидер на БСП Корнелия Нинова обяви пред bTV, че смята за вредна битката между МВР и прокуратурата. "Докато МВР и прокуратурата мерят какви доказателства кой събрал или не събрал, няма да има справедливост. Затова смятам, че прокуратурата трябва да се намеси по-решително", заяви Нинова.



По думите й, това включва държавното обвинение да образува досъдебно производство, да проведе процеса по събиране на доказателства и да изясни дали има или няма престъпление.




Заместник-градският прокурор Десислава Петрова каза, че “евентуално повдигане на обвинение в този момент би било в нарушение на закона”.



 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

телец

Днес може да се сблъскате с някои препятствия

Днес може да се сблъскате с някои препятствия, но