Свързани новини

07.07.2020 17:27

Борисов мина на разпит в прокуратурата

Видян 1521 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Министър-председателят Бойко Борисов беше призован по досъдебното производство във връзка с предполагаемата търговия с влияние, свързано с президентския съветник Пламен Узунов.  На влизане за разпита си премиерът не коментира нищо, но говори пред медиите на излизане.


"Прокуратурата прави публични събития, за да се угоди на президента", заяви Борисов. Попитан какво има предвид, той припомни думите на Радев, че има двоен аршин и се огласяват разпитите само на неговия секретар Узунов. „Това си е тяхна работа. Нали той каза, че имало двоен аршин. Неговият съветник го викали и вие сте знаели, а мен са ме викали и не сте знаели. Така че вече всички са доволни", заяви още Борисов.


Премиерът подчерта, че е разпитван като свидетел по делото за отпадъци и за познанството му с братя Бобокови.  Той уточни, че се познава само с единия от братята Бобокови над 10 г.


“Бил е в мои делегации, оказвал съм му съдействие за бизнеса зад граница по предложение на работодателските организации. Винаги съм считал, че е почтен човек”, посочи Борисов. Той заяви, че многократно е водил комуникация с него, а с Атанас Бобоков никога. “И пак повтарям всичко е било в сферата на това, което законът позволява да подпомагаме бизнеса зад граница”, каза премиерът.


Борисов призна, че са го питали и за либийския кораб БАДР, отвлечен у нас - казус, в който се замеси евродепутатът от ГЕРБ Емил Радев. И още е скандален в отношенията ни с Турция, Италия, Либия и др.  Той посочи, че единственото, което е правил е, че е говорил с либийския си колега, изяснили случая и оставили на съда да се произнесе.


Припомняме, че миналата седмица Пламен Бобоков публично представи кореспонденция с потребител "B.Borisov". Тогава стана ясно, че бизнесменът си е писал не само с Узунов, но и с Борисов.  Предприемачът показа СМС до премиера от 31 март 2019 г., в който алармира, че България има голям проблем с либийския кораб Бадр и че ще стане голям международен скандал. Бобоков заяви, че веднага след това  лично се срещнал с Борисов, който предприел "адекватни мерки" - обадил се на либийския си колега.


Бизнесменът потвърди, че разпространената от прокуратурата негова кореспонденция с Узунов е автентична, но подчерта, че няма телефонния номер на президента.


     


Междувременно на разпит в спецсъда мина и Росен Даскалов - бивш общински координатор на ГЕРБ в Русе. След него дойде и депутатът 4-ти мандат Пламен Нунев от управляващата партия, който коли и беси в Русе според Бобокови.           




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

козирог