Свързани новини

28.10.2011 12:57

Борисов: Има 245 милиона лева повече пари за пенсии за 2012

Видян 1123 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

С 245 милиона лева повече пари за пенсии има в бюджета за годината, която идва, а как ще бъдат разпределени те, ще решава Тристранният съвет, заяви премиерът Бойко Борисов пред журналисти, цитиран от Фокус. Правим избори 2 в 1, за да спестим пари на данъкоплатците. Притесненията и това, което се получи на практика, бяха само с една-единствена цел – заради изборите 2 в 1, спестяваме минимум 18 млн. лева от парите на данъкоплатците - допълни Борисов.
Питайте читалищата – ако им кажем, че ще им дадем 2-3 млн. лева повече, каква радост ще бъде.
Премиерът заяви също, че се надява вотът в неделя да бъде по-добре организиран.
Надявам се, че сега ще излязат всички по-навреме и ще могат всички, които желаят, да гласуват. В отговор на въпрос – дали трябва да бъдат касирани изборите, премиерът призова – нека излязат резултатите, да се види колко са недействителните бюлетини процентно. През годините този процент е бил около 7-8.
Ако са около 7 % - това е колкото на всички избори досега. Вие си спомняте, че бяхме първа политическа сила години наред, а аз когато се явявах за кмет, нямах нито представител в ЦИК, нито в ОИК, никъде и никога не съм се съмнявал. А сега всички политически партии имат представители там и накрая се подписват върху протоколите. Съжалявам за тези, които са загубили, но нищо не мога да направя повече за тях, каза премиерът.
На въпрос защо председателят на парламента Цецка Цачева присъства на предизборен концерт на кандидатпрезидентската двойка на ГЕРБ снощи в София, Борисов каза - всички ходят и тя е започнала да ходи сигурно заради тях.
Двамата депутати от ГЕРБ няма да бъдат наказани, защото не са били вътре в залата на ОИК каза Борисов по повод скандала с присъствието на двама народни представители в зала "Универсиада" в нощта на изборите.
Министърът на финансите Симеон Дянков заяви, че са гарантирани парите за читалищата, като част от парите за култура. Днес бюджет 2012 година ще се гледа на заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество, а в понеделник – на извънредно заседание на правителството.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей

Денят е подходящ за идеи, свързани с иновации и креативност

Денят е подходящ за идеи, свързани с иновации и