Свързани новини

30.12.2021 11:49

Бобоков и Узунов осъдиха прокуратурата заради бездействие

Видян 2229 пъти | Коментари 2
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бизнесменът Пламен Бобоков и секретарят по антикорупция на президента Пламен Узунов осъдиха прокуратурата за бездействие по воденото срещу тях разследване, съобщава bTV.

Решението на Софийския градски съд е от 23 декември.

Припомняме, двамата бяха обвинени в престъпен сговор за предаване на поверителна международна информация, като досъдебното производство беше белязано от влизане на прокурори и на Бюрото за защита в президентството и от публикуване на комуникацията на двамата от страна на прокуратурата.

От СГС посочват, че производството продължава вече "1 година и 6 месеца, което е далеч над предвидените в цитираните разпоредби срокове".

"В настоящия случай, в разглежданото досъдебно производство обвиняемите са двама, без да са налице многообразие на обвиненията, усложнени форми на съучастническа дейност. Не се установява и делото да съдържа значителен по обем фактически материал", посочват от съда.

В мотивите на съда подробно са разгледани всички стъпки от разследването до момента, както и резултатите от редица експертизи. Заключението на магистратите е, че правото на ищците за разглеждане на делото в разумен срок е било накърнено, като това се е отразило зле на личността и психиката им.

Посочва се, че не се установява, че разследващите орган са взели всички мерки за осигуряване на своевременното, законосъобразно и успешно извършване на разследването, както и че в най-кратък срок са събрани необходимите доказателства за разкриване на обективната истина.
Представената справка, съставена от ответника, съдържа извънсъдебно признание, че след интензивните процесуално-следствени действия през юни и юли 2020 г., в продължителен период от време не е извършвано никакво разследване, до април и май 2021 г. (след получаване на книжата по настоящото дело), когато са разпитвани свидетели, изпращани са писма и е изискана информация от различни органи, посочват от СГС и допълват, че съвсем друг е въпросът, че нито се установява защо тази информация (от държавни органи) не е изискана преди 1 година, респективно защо свидетелите не са били разпитани през 2020 г., нито до колко относима и необходима за разследването е евентуално събраната информация.

Решението на съда подлежи на обжалване.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 02.01.2022 20:00

    Делителната линия е - Има обвиняеми значи работим,няма обвиняеми, ама те са наши хора ? Заплатата така или иначе се начислява и ние я плащаме ! Това че резултати няма, че кой ги иска, престъпниците си плащат ! Другите не са удобни, убиват някакси, няма за какво да им искаш и затова дела!!!

  • 001 Anonimen 31.12.2021 15:05

    Е, и кой пак ще плаща!? Айде, най-после, от заплатата на каскета!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

телец