"Не отричаме, има вина и на шофьора, но той не е имал ориентация къде се намира на пътното плътно. Това е участък убиец, докато някой не влезе в затвора, тези неща няма да престанат", добави адвокатът

Свързани новини

17.10.2022 17:10

Близки на загиналите македонци на АМ Струма ще съдят АПИ за 2 млн. лева

Видян 3696 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Експертиза е установила неизправности по магистрала Струма. Експертизата ще бъде внесена в Районния съд в Перник. Тя е по производство по обезпечение на доказателствата.
Експертизата е заради катастрофата от миналия ноември, при която загинаха 46 туристи от Северна Македония. А автобусът им се запали след удар в мантинелата. Експертизата, която се депозира сега, е заради делата за обезщетения, заведени от част от близките на жертвите.


"Експертизата установява два вида пороци в участъка. Вещо лице направи оглед 3 км преди мястото на инцидента и установи нарушения по инфраструктурата. Първо, АПИ е допуснала да съществуват такива нарушения още с изграждането на участъка. Второ, АПИ е допуснала да се компрометират определени елементи от инфраструктурата, което е в пряка връзка с инцидента", коментира пред bTV Николай Димитров, който е адвокат на част от пострадалите. Той даде пример с т. нар. "котешки очи" по мантинелата в изследвания участък, които или липсват, или са с шест пъти по-малка светлоотразителност. Липсват и знаци на мястото на инцидента.


"Не отричаме, има вина и на шофьора, но той не е имал ориентация къде се намира на пътното плътно. Това е участък-убиец, докато някой не влезе в затвора, тези неща няма да престанат", добави адвокатът. Tой заяви, че ще искат солидарно осъждане на АПИ и представителя на македонския застраховател за България. Исковите молби ще бъдат заведени в Софийския градски съд от наследници и пострадали при катастрофата. Димитров уточни, че става дума за 15 души, които ще настояват за общо 2 млн. лв. обезщетение.





Пламен Валентинов



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

дева