Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен (горе в) минава покрай руския външен министър Сергей Лавров (долу) по време на срещата на външните министри от Г-20 в Ню Делхи на 2 март 2023 г. Olivier Douliery/Agence France-Presse/Getty Images

Свързани новини

02.03.2023 14:38

Блинкен и Лавров се срещнаха за 10 мин. в кулоарите на Г-20 за първи път след инвазията в Украйна

Видян 811 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен се е срещнал с руския си колега, външния министър Сергей Лавров в рамките на срещата на Г-20 в Ню Делхи, съобщава служител на Държавния департамент, пътуващ заедно с Блинкен.

Срещата се провежда в момент, в който напрежението около Украйна остава високо, както и във връзка с прекратяването от страна на Русия на Договора за ядрените оръжия Нов СТАРТ.

Блинкен и Лавров разговаряха около 10 минути, каза същият служител. В разговора Блинкен е призовал Русия да освободи Пол Уилън и да възобнови участието си в Новия СТАРТ, както и да подчертае подкрепата на САЩ за Украйна, според източника.


Източникът също така заяви, че тази среща е била непланирана и че министър Блинкен е бил този, който се е обърнал към Лавров в кулоарите на срещата на външните министри от Г-20 в Ню Делхи.

Говорителката на руското Министерство на външните работи Мария Захарова потвърди пред CNN, че срещата се е състояла.

"Блинкен поиска контакт с Лавров. В движение, в рамките на втората сесия на двадесетте, Сергей Викторович (Лавров) говори. Не е имало никакви преговори, срещи и т. н. ", казва тя.


 Последният път, когато Блинкен и Лавров се срещнаха лично, беше преди руската инвазия.

По-рано Блинкен заяви, че срещата на финансовите министри от Г-20 е била "помрачена" от войната в Украйна.

"За съжаление тази среща отново беше помрачена от непровокираната и неоправдана война на Русия срещу Украйна, умишлената кампания за унищожаване на граждански обекти и посегателството срещу основните принципи на Устава на ООН", каза той.


 На снимката: Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен минава покрай руския външен министър Сергей Лавров (долу) по време на срещата на външните министри от Г-20 в Ню Делхи на 2 март 2023 г. Olivier Douliery/Agence France-Presse/Getty Images



 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

лъв