Окръжната прокуратура в Благоевград внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу бившия шеф на КАТ в областния град Данаил Стоицов, съобщиха от държавното обвинение

Свързани новини

15.03.2023 16:37

Бивш шеф на КАТ отива на съд за корупция

Видян 1192 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Окръжната прокуратура в Благоевград внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу бившия шеф на КАТ в областния град Данаил Стоицов, съобщиха от държавното обвинение. Той е обвиняем за три престъпления - незаконно държане на оръжие и боеприпаси, длъжностно престъпление с цел имотна облага и подкуп. Стоицов ще се изправи пред съда близо пет години, след като бе задържан при показна акция на МВР през май 2018 г. Тогава бе съобщено, че той и благоевградският бизнесмен Бойко Шарков са участвали в схема за получаване на подкупи срещу бърза регистрация на автомобили и получаване на "щастливи" номера.


От прокуратурата допълват, че Данаил Стоицов е заемал длъжността главен инспектор, началник сектор


Пътна полиция в ОД на МВР-Благоевград от 2016 г. Служебните му задължения включвали ръководство, организация, контрол и оценка на дейността на служителите в сектора. Носел отговорност за материалната му база и активите.
Стоицов също така е разпореждал патрулка да обслужва и съпровожда по пътищата тежка техника на фирма.


"Разпореждал е съпровождане със служебен специализиран автомобил на МВР на тежкотоварна, извънгабаритна техника, превозвана от търговско дружество по републиканската пътна мрежа и общинските пътища на територията на област Благоевград. Това се извършвало без разрешителни, надлежно издадени от Агенция Пътна инфраструктура, без платени дължими такси и разходи, както и без сключен договор. Наред с това за осъществяване на тази дейност обвиняемият отклонил автопатрул по безопасност на движението, изпълняващ планови задачи", твърди държавното обвинение.


"С действията си, полицейският шеф целял набавяне на облага за търговски дружества чрез незаплащане на пътни такси и такива за административни дейности. Вследствие на това настъпили значителни вредни последици за държавата, в частност за Агенция Пътна инфраструктура и МВР, от имуществен и неимуществен характер", твърди прокуратурата и добавя, че така била увредена административната дейност на двете ведомства, компрометиран бил авторитетът на съответните контролни органи и били ощетени техните бюджети.
Предстои съдът да насрочи разпоредително заседание по делото.

Пламен Валентинов






Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

овен

Днешният ден ви носи енергия за нови начинания

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Днешният ден ви носи енергия за нови начинания.