Свързани новини

19.12.2020 09:12

Бг самолет превози руско оръжие до Сърбия

Видян 4385 пъти | Коментари 5
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

     Руските самолети многократно са използвали въздушното пространство на България, членка на НАТО, за доставка на военно оборудване до Сърбия, показва съвместно разследване на българските и балканските служби на Свободна Европа.


В последния известен случай самолет АН-124, летящ от Русия до Сърбия, премива през българското въздушно пространство на 3 март, съвпадайки с доставката на части за руската система за противовъздушна отбрана Панцир-С1.


Това е поне четвъртата доставка на руско военно оборудване до балканската държава през българското въздушно пространство през последните няколко години.


Българското външно министерство не потвърди, че е получило искане за транспортиране на руски военни доставки през въздушното си пространство, заявявайки на Свободна Европа, че няма основания за отказ на "полети, доставящи търговски доставки между суверенни държави".


По-нататък министерството оправда прелитането, като посочи, "че не са наложени ограничителни мерки на Сърбия по отношение на свързаните с отбраната продукти от ООН, ЕС и ОССЕ".


През юли 2019 г. Румъния, друга членка на НАТО, отказа да разреши транзита на руско военно оборудване до Сърбия, позовавайки се на анексирането от Кремъл на полуостров Крим. Румъния е най-директният маршрут за полети между Сърбия и Русия.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 005 гост 21.12.2020 09:49

    Тагарев е талибан изрод, един от основните виновници за съсипването на ВВС и СВ. Същото това лайно твърди, че Сърбия можела да си купува самолети и бронирани машини, но той много се притеснявал от системите за разузнаване?!? Това си е решение на Сърбия и помиярът Тагарев може да вие на умряло. Заради него и няколко други боклука беше съсипано военното контраразузнаване и разузнаване. Че българите не могат да си пазят интереса и все вторият акъл им идва със закъснение е всеизвестно.

  • 004 наблюдаващотдалеч 20.12.2020 16:33

    Последно, самольота български ли е?

  • 003 Какво ни бърка нас, кой кум, кой сват, кой на булката брат 19.12.2020 23:38

    Действията на България показват, че тя е "доста приятелски настроена към Русия и нейните намерения", каза безродника Тошо Mагарето.България все е влизала в неправилните съюзи, нека поне веднъж да не е от страната на булката, а ?

  • 002 Xepo Mycтaфa 19.12.2020 23:22

    А П.П.П.(с ципче) Ката гaйл-гитлep-Tитo Шекерова (нещо между "македонката" Шекеринска и рускинята Захарова) и държавно свръх-охраненото ДС-Ванче караПpac ни баламосват патриотарски с МАКЕДОНСКА ГЮРОЛТИЯ и гоненето на руския ГРУ-разведчик?! А в същото време изпълняват московските поръчки - може би без пари, а?! Както караПpac прави неуспешен референдум за "Белене" и беше в ръководството на българо-руската асоциаяция за братство и единство с шеф ДС-агента Захарчо Захарчук! Пък и ДС-МВРо-катуна му е колективен член на "Русофили" и бившия шеф на паспортната АгБгЧужб Вангелов ( ht tp : / / bit . ly/2lUNS6C ) сега е ДС-МВРо-депутатин и зам.шеф на парламентарната комисия по външни работи, вкл. дипломатическите дейности в/за Македония! Изборната коалиция на ДС-Ванче караПрас с ПП "Русофили" му е в кърпа вързана ht tp: / / bit . ly/2HhyjCc ! Дори и "Русофили" да не бъдат регистрирани - ДС-МВРо е в готовност със съмнителната си регистрация!

  • 001 Anonimen 19.12.2020 19:05

    То голяма новина,няма що.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

лъв