Без обещания бонус за работа на първа линия остана персоналът на COVID отделението на болницата в Поморие, а фишове със заплатите на медицински сестри в здравното заведение предизвикаха обществено недоволство в социалните мрежи.


COVID секторът на болницата в Поморие е разкрит в последната седмица на октомври, с 15 легла. Първоначално заради липсата на персонал в него работят денонощно, без да го напускат, 2 медицински сестри, директорката на болницата, която е лекар ендокринолог и двама санитари.


Преди дни, когато получават фишовете със заплатите си, установяват, че допълнителното възнаграждение за борба с коронавируса липсва. Това няма да ги спре да лекуват пациенти с COVID, но е крайно унизително, споделя главната сестра на болницата. 


 


 ВИЖ СНИМКИ ТУК!


 


Когато се връща от отпуск в края на октомври, главната сестра на болницата влиза в COVID отделението и не излиза оттам в продължение на седмица. 


"Нито за миг не сме се поколебали всички, които сме вътре. Имаме време само за дезинфекция около час след пациентите, които са си тръгнали, и следващите идват", разказа пред бТВ Христина Атанасова, главна сестра в МБАЛ-Поморие.