Срещата на ГЕРБ/СДС с ПП/ДБ

Свързани новини

05.05.2023 10:40

Без коментари след срещата на ГЕРБ/СДС с ПП/ДБ в парламента

Видян 749 пъти | Коментари 4
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

ГЕРБ-СДС проведе среща с "Продължаваме промяната- Демократична България"  в парламента в ново търсене на обща формула за управление. След нея участниците отказаха коментар, предаде БНР.

Пред журналисти преди заседанието лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов беше категоричен, че единственият шанс за сформиране на правителство има само с първия мандат.

Срещата между представителите на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова и на ПП-ДБ – Кирил Петков и Николай Денков продължи повече от час, без яснота за резултата от нея.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов изрази очаквания:

"Добър ход е, правилен ход е да продължим разговора с тях. Ако ние не се договорим за стабилното управление, ще сложа мандата на масата и ще кажа - ето, празни кутийки - имаме ли хора да ги напълним и да изкараме три месеца заедно или нямаме, отиваме на избори. Да е жив и здрав Радев, да се готви дълго да управлява, точка".

Според Борисов общата отговорност между първите две политически сили е единственият шанс за редовен кабинет.

"Категорично е ясно, че с втория мандат правителство не може да има. От вчерашните разговори знам, че с третия не е невъзможно. Дето се вика, имаме последен шанс да се откажат от своята арогантност."

Борисов очерта два сценария, ако разговорите с ПП-ДБ продължат.

"Едно стабилно управление между ГЕРБ и ПП-ДБ или управление, което трябва да е за три месеца - просто да се приеме бюджет, да се приемат законите на Крум и да отидем на избори тогава. Поне нещо да сме свършили."

Нова лидерска среща може да има, ако е налице общо разбиране за необходимостта от споделено управление. Борисов отново подчерта, че за да се случи това лидерите трябва да направят крачка назад.

След срещата с ПП-ДБ представители на ГЕРБ-СДС започнаха последната среща от кръга на политически консултации с партия "Възраждане".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 004 Филип 14.05.2023 23:06

    Не съм и очаквал да има резултат. ПП-ДБ са пълни некадърници.

  • 003 Лили 12.05.2023 19:54

    Е какви коментари? То след идиотиите на ДБ и ПП всички са без думи

  • 002 Anonimen 12.05.2023 16:31

    Аз лично не разбирам защо ГЕРБ са решили изобщо да си говорят с ПП/ДБ. То е ясно, че са некадърни и нищо не разбират от политика. С тях няма как да стане коалиция, защото те не поемат отговорност за никакви свои действия, а само прехвърлят топката и се оправдавата.

  • 001 Благой 09.05.2023 12:34

    Нищо няма да излезе от тези срещи, те ДБ и ПП изобщо не умеят да преговарят смислено, пълен провал са.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.