Свързани новини

06.10.2008 09:18

Белград готви "Черен списък" за черногорци

Видян 1312 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ако властите в Черна гора признаят независимостта на Косово сръбското държавно ръководство възнамерява да изготви "черен списък".


В него ще бъдат включени представителите на черногорското държавно и правителствено ръководство. На тях ще бъде забранено влизането на територията на Република Сърбия. "С една дума Сърбия ще копира едно към едно рецептата на САЩ, която Вашингтон приложи на времето срещу режима на Слободан Милошевич", съобщава в днешния си брой вестник "Прес". "Сърбия е готова да въведе драстични мерки, ако властите в Подгорица признаят независимостта на Косово преди ООН да вземе решение относно предложението на Сърбия да се поиска мнението на Международния съд за легитимността на независимостта на Косово", казва висш държавен служител пред изданието пожелал анонимност. Тези мерки ще бъдат срещу режима в Подгорица, а не срещу обикновените граждани, казва още източникът. "Белград ще изготви "Черен списък" и в него ще бъдат включени всички, които участват в управлението на страната, с всички последствия за тях", казва още източникът. Преди три дни по време на дебатите в парламента на Черна гора за приемането на резолюцията за евроинтеграцията на републиката премиерът Мило Джуканович заяви, че властите в Подгорица ще "вземат отговорно решение" по отношение на Косово. Според опозицията това е първата крачка към признаването на независимостта на Косово. Косово обяви независимост на 17 февруари. До момента държавата е призната от 47 страни, включително и България.
БГНЕС припомня, че в "Черния списък" на САЩ, който бе изготвен през 2000 година се намираха имената на над 500 души, всички бяха свързани с режима на Слободан Милошевич и неговото семейство. През 2001 г. САЩ направиха нов "Черен списък". В него бяха включени членовете на албанските терористични организации. В "Черния списък" от 2002 година бяха включени над 70 бизнесмена, срещу които имаше съмнения, че са финансирали режима на Милошевич и че са укривали издирвани извършили военни престъпления.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

водолей