04.10.2008 14:08

Агент №1 в Сърбия получава поне 2000 евро

Видян 1580 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Заплатата на директора на сръбските спецслужби възлиза около 2000 евро, 150 906 динари /1 евро е 76 динари, бел.ред./. Толкова е било месечното му възнаграждение поне до месец май 2007 година, съобщава вестник "Данас".


След тригодишно отлагане БИА /Агенцията за сигурност и информация/ оповести заплатата на директора на службата. Преди три години Младежката инициатива за човешки права поиска информация за заплатата на директора на БИА. В отговора на службата се казва, че липсата на отговор се дължи на факта, че в БИА от миналата година не е имало заместник-директор и поради тази причина не е било възможно да се даде отговор на запитването. Драган Попович от Младежката инициатива каза, че искането е било отправено до тогавашния директор на БИА Раде Булатович на 31 октомври 2005 година. "След три години получихме отговор. Това е голям успех, защото БИА е най-затворената институция в страната, която не спазва законите в Сърбия", каза Попович.
БГНЕС припомня, че Раде Булатович бе директор на БИА от началото на 2004 година. В началото на месец юли той подаде оставка и бе сменен от Саша Вукадинович на 17 юли. Четири дни по-късно в центъра на Белград бе арестуван бившият лидер на босненските сърби Радован Караджич, който се укриваше в продължение на 13 години от Международния трибунал за военни престъпления в Хага. Караджич в момента се намира в следствения арест на Трибунала в Хага. Той е обивнен в извършването на военни престъпления и геноцид по време на войнота в Босна и Херцеговина.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

рак