Свързани новини

08.01.2022 10:32

Бързите антигенни тестове в носа може да не открият Омикрон

Видян 2097 пъти | Коментари 2
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бързите антигенни тестове в носа няма да открият надеждно варианта на Omicron през първите няколко дни от инфекцията, така че производителите трябва да търсят одобрение от САЩ, за да позволят на потребителите безопасно да събират проби и от гърлото, според експерт по инфекциозни болести, предаде Ройтрес.

Хората вече могат да предадат Omicron на други хора, когато е заразил гърлото и слюнката им, но преди вирусът да достигне носа им, така че потриването на ноздрите твърде рано в хода на инфекцията няма да отчете варианта, твърди д-р Майкъл Мина, бивш доктор от Harvard T.H. Chan School of Public Health и сега главен научен директор в eMed.

Проучване, публикувано в сряда на medRxiv преди партньорска проверка, разглежда 29 инфектирани с Omicron работници във високорискови професии, на които PCR и тестове за антиген са направени едновременно в няколко дни. PCR тестовете на слюнката откриват вируса средно три дни преди бързите проби от носа да станат положителни.

„Когато хората се тестват отрицателни чрез бърз антиген, те все още могат да имат много инфекциозен вирусен товар и да го предават на други хора“, каза ръководителят на изследването Блайт Адамсън от базираната в Ню Йорк компания за намаляване на риска Infectious Economics LLC.

Положителният тест за антиген е много надежден, отбеляза Мина.

В социалните медии някои експерти посъветваха потребителите на антигенен тест да натрият гърлото, преди да направят тампон от носа. FDA обаче заяви, че потребителите трябва да следват инструкциите на производителя.

Агенцията заяви, че има опасения за безопасността по отношение на самостоятелното вземане на тампони от гърлото, „тъй като те са по-сложни от назалните тампони и ако се използват неправилно, могат да причинят вреда на пациента“.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Хе-хе 08.01.2022 12:36

    В социалните медии някои експерти посъветваха потребителите на антигенен тест да натрият гърлото, преди да направят тампон от носа. А смарт дъст ще има ли по тампоните?

  • 001 Хе-хе 08.01.2022 12:36

    В социалните медии някои експерти посъветваха потребителите на антигенен тест да натрият гърлото, преди да направят тампон от носа. А смарт дъст ще има ли по тампоните?

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

лъв