Съобщава се, че през изминалата година десетки хиляди имигранти са се преместили в държавата от Персийския залив, превръщайки рускоезичната общност в една от най-видимите сред почти деветмилионното население на страната.

Свързани новини

22.08.2023 17:07

Банките в ОАЕ се насочват към богатите руснаци: WSJ

Видян 4788 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Емиратските големи банкови компании се опитват да се възползват от икономическите възможности, произтичащи от западните санкции, наложени на Русия, съобщи Wall Street Journal, като се позова на запознати лица.

Според източниците Emirates NBD, ключовата финансова институция в Дубай, контролирана от правителството, е "привлякла" банкери от руски кредитори, за да открие местен филиал за работа с пари на богати клиенти.

Междувременно First Abu Dhabi Bank, най-големият кредитор в страната, открива отдел, насочен към "заможни" руснаци, съобщават източници на медията.

Според съобщенията местните банки са открили хиляди сметки за руснаци, въпреки че често са необходими седмици за уреждане на документите, които потвърждават наличието на средства и това, че кандидатите не са политически обвързани.


Според служители на ОАЕ, цитирани от изданието, местните кредитори избягват да обслужват санкционирани лица, за да поддържат кореспондентски отношения с американски банки, които извършват клиринг на долари.

Съобщава се, че през изминалата година десетки хиляди имигранти са се преместили в държавата от Персийския залив, превръщайки рускоезичната общност в една от най-видимите сред почти деветмилионното население на страната.


Повечето руснаци, които са се преместили в ОАЕ, не са подложени на санкции, но елитът на страната, който е подложен на санкции, също е добре дошъл там, твърди медията.

През второто тримесечие на 2023 г. руснаците стават третите по големина купувачи на имоти в Дубай, след като през 2021 г. са били девети по големина, сочат данни на агенцията за недвижими имоти Betterhomes, цитирани от WSJ.

Междувременно според базираната в Лондон Capital Economics притокът на чуждестранна валута към ОАЕ се е увеличил с около 20% всеки месец от май 2022 г. насам в сравнение с предходните месеци.

"Сегашният глобален климат доведе до приток на финансови средства и инвестиции към ОАЕ, предвид репутацията на страната като стабилен световен инвестиционен център", заяви пред медиите неназован правителствен служител. "Ще продължим да се отнасяме изключително сериозно към тези отговорности, особено като се има предвид настоящата геополитическа обстановка.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

лъв