Евросанкции срещу Русия

Свързани новини

23.06.2023 16:09

Приет е 11-ият пакет евросанкции срещу Русия

Видян 636 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Съветът на ЕС прие окончателно 11-ия санкционен пакет срещу Русия. Както е известно, той е насочен срещу подкопаването на вече приетите ограничителни мерки и за първи пък допуска санкции срещу трети страни в тази връзка. Слага се край и на временната дерогация за Германия и Полша да получават суров петрол от Русия чрез тръбопровода "Дружба".

Ако сътрудничеството с трети страни по отношение на санкциите не дава желания резултат, ЕС може да предприеме бързи, пропорционални и целенасочени действия, които да лишат Русия от необходимите ѝ ресурси, за да води войната в Украйна.

Ако обаче, въпреки индивидуалните санкции, продължи заобикалянето на ограничителните мерки и дори то остане съществено и системно, тогава Съветът на ЕС може да реши с единодушие да ограничи продажбата, снабдяването, трансфера или износа на стоки и технологии за трети страни, чиято юрисдикция показва особено висок риск да бъде използвана за подкопаването на санкциите.

Забранява се транзитът през територията на Русия на стоки и технологии, които биха могли да подпомогнат нейната военна мощ или развитието на сектора на отбраната и сигурността ѝ. Съветът на ЕС добави още 87 образувания в санкционния списък заради прякото подпомагане на Русия, в т. ч. и от Иран заради доставката на дронове, както и компании от трети страни, които участват в заобикалянето на санкциите.

Забранява се преносът на стоки в ЕС с ремаркета и полуремаркета, регистрирани в Русия, в т.ч. и когато са теглени от камион извън страната. Същото важи и за достъпа до пристанищата на Общността на всякакви плавателни съдове, които осъществяват трансфер един на друг. Удължава се забраната на лиценза на 5 медии, които са под контрола на Кремъл.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

рак