Демилитаризацията на Крим би било най-доброто възможно развитие

Свързани новини

18.02.2022 18:02

Българският призив към Русия да демилитаризира Черно море няма да има ефект: Янев

Видян 2109 пъти | Коментари 3
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Трябва да се започне диалог за създаването на нова архитектура на европейска безопасност. Възстановяването на редовната работа на Съвета Русия-НАТО е изключително полезно. Едностранният призив на България към Русия да съкрати своите оръжия в Черно море няма да има положително влияние върху Кремъл. Това заяви министърът на отбраната Стефан Янев, съобщава  БГНЕС.


 


„Демилитаризацията на Крим би било най-доброто възможно развитие в посока изграждане на трайна стабилност в интерес на всички страни от Черноморския регион“, смята министър Янев, но според него това е „малко вероятно в обозримо бъдеще“ предвид геополитическите реалности и характера на настоящата руска външна политика.




„По-важното към момента е да се продължи с интензивните, координирани дипломатически усилия за предотвратяване на военен конфликт между Русия и Украйна“, заявява министърът на отбраната.


 


На въпрос дали София ще призове Москва да съкрати своите въоръжения като част от усилията за подобряване на сигурността в Черноморския регион, военният министър отговаря:


 


„Отправянето на подобен призив за съкращаване от Русия на нейните въоръжения единствено от българска страна не би постигнало такова ниво на положително въздействие върху Кремъл, колкото излъчването на ясно и недвусмислено колективно послание в тази посока от страна на цялата демократична евроатлантическа общност“.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 19.02.2022 15:56

    Черно море се задръсти най-напред от настъпление на ам. съдове и самолети,руснаците са длъжни да се защитават от западната истерия и провокации и това е отговора им....няма да има проблеми,ако САЩ и НАТО се изнесат от морето,никой не ни заплашва, ако ги няма там.

  • 002 Anonimen 19.02.2022 07:11

    Гусин дженерал, ама ти не виждаш пред носа ти хилилядите цивилни жертви в Луганск и Донецк на фашизираната хохолска хунта през последните 8 /осем/години?! Българският народ е състрадателен към всякакви жертви, но ти понеже си евроантлатик си забравил какъв си.

  • 001 Anonimen 18.02.2022 19:51

    Тинтири-минтири, и той да каже нещо. Да не са луди рашките, бе, Украйна е натъпкана с американско и британско оръжие, без значение е дали е член на НАТО.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

стрелец

Докато се занимавате с финансови въпроси

Докато се занимавате с финансови въпроси и грижи за