Свързани новини

21.06.2021 13:46

Българите, които почиват в Гърция, не трябва да се притесняват: Стела Балтова за Музенидис травел

Видян 1781 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Не става въпрос за фалит на „Музенидис травел“, българите, които почиват в Гърция не трябва да се притесняват. Това каза министърът на туризма Стела Балтова в интервю за предаването „12+3“ по БНР по повод случая с голям гръцки туроператор, който обяви, че спира временно да работи. „Ситуацията с „Музенидис травел“ се оказа, че не е от вчера. Този процес с неговото състояние очевидно върви от доста време. Няма фалит и не трябва да се мисли в тази посока. Още миналата седмица, когато имахме информация за това, подготвих едно писмо до министъра на туризма на Гърция и след това разговарях по телефона с него, за да получа информация за състоянието на компанията“, посочи министър Балтова.


По думите ѝ не се касае за фалит. „Следим много от близо случая, но и не е стабилна ситуацията. В Гърция фирмата има застраховка, но няма гаранционен фонд. Министърът на туризма на Гърция ме увери, че всички българи, които понастоящем почиват в Гърция, не трябва да се притесняват. Те ще довършат спокойно почивката си и ще бъдат извозени до дестинацията, откъдето са дошли. Нещата са много спокойни. Непрекъснато следим ситуацията. При необходимост и това, което е възможно от наша страна, ще подходим отговорно и с адекватна реакция“, заяви тя.


„Към момента, по информация на българския офис на компанията, са прекратени за няколко дни записванията и резервациите и пътуванията. Явно те очакват, че ще има някакво финансиране, за да може да поемат проблема. Силно се надяваме, че няма да има засегнати наши туроператори и се надяваме да бъдат евентуално заплатени разходите, които са направени“, уточни Балтова.


На въпрос дали Министерството предвижда мерки за българите туроператори, Балтова заяви: „Това са частни субекти, които имат помежду си договори. Ще следим обстановката и как ще се развият техните отношения". „Ние сме достатъчно отговорни и ще предприемем адекватна реакция, ако се наложи. Разговаряла съм с всички възможни лица, от които може да се получи информация, която да ни помогне на мен и на институциите в България да вземат правилното решение“, допълни тя.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

водолей