Свързани новини

21.06.2021 10:36

Финансови проблеми на гръцкия туроператор Музенидис травъл засягат хиляди българи

Видян 2775 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Финансови проблеми на един от най-големите гръцки туроператори – “Музенидис травъл” (Mouzenidis Travel) е напът да провали ваканциите на хиляди българи и милиони туристи от цяла Източна Европа. За ситуацията съобщиха пред TravelNews туроператори, които са получили съобщения от компанията, че анулира всички резервации за хотели в Гърция до 26 юни 2021 г., като препоръчва да бъдат преместени за след 1 септември или за сезон 2022 г. Информацията е изпратена до всички партньори на туроператора в Източна Европа, включително и в Русия.

Стотици български туроператори и туристически агенти работят с “Музенидис травъл”, които купуват от тях пакети за настаняване в цяла Гърция. Компанията в южната ни съседка има сключени договори на едро с хиляди хотели. Българските туроператори и агенти са изправени пред нова криза за връщане на пари на клиентите, обясниха представители на бизнеса. За проблема потвърди пред TravelNews представителят на “Музенидис травъл” у нас Тодор Севастакиев, който е собственик и управител на регистрираната “Музенидис травъл България” ЕООД.

“Хотелите в Гърция отказват да приемат резервации

от местната компания – майка “Музенидис травъл”. Причината е, че туроператорът им дължи пари. Други местни хотели, които няма да отворят и тази година, отказват пък да връщат пари на туристическата фирма и прехвърлят резервациите за 2022 г. Парите на фирмата и на клиентите са блокирани в хотелите. Туроператорът е задлъжнял към партньори и клиенти в страната, и в чужбина. От друга страна централата се застрахова и анулира резервациите сега, за да не пристигнат туристи на място и да им бъде отказан достъп, и настаняване в хотелите. Затова прехвърлят резервациите за по-късен етап през есента или за сезон 2022 г.”, обяви Тодор Севастакиев.

Според него гръцкият туроператор се надява да получи помощ от държавата до 26 юни, за да бъде спасен бизнесът им и да могат да се разплатят по веригата. В противен случай са изправени пред фалит, който ще завлече хиляди хотели, партньори и милиони клиенти, подчерта той. По думите му гръцката държава е дала уверение, че ще отпусне средства, за да не се стигне до несъстоятелност.

Българският офис “Музенидис травъл България” също вече едва издържа

финансово и психически с връщането на пари и прехвърлянето на резервации, коментира Севастакиев. Фирмата е регистрирана като самостоятелно юридическо лице, в което гръцката компания няма собственост, а работи като на франчайз принцип. “В момента се опитваме да работим директно с хотелите в Гърция, без да минаваме през централата. Но хотелите обявяват доста по-високи цени в сравнение с направените резервации от


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

лъв