Свързани новини

22.09.2021 15:00

България въвежда единна европейска услуга за пътни такси за превозвачите

Видян 1179 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


България е една от 11-те европейски държави, която въвежда обединената услуга за тол таксуване  EETS, създадена в помощ на транспортния бранш, предаде offnews.bg.

Tранспортният бизнес има възможността да ползва Европейската услуга за електронно събиране на пътни такси (EETS) за единадесет държави, включително мостове и тунели, обединени в едно бордово устройство – България, Унгария, Австрия, Германия, Белгия, Франция, Италия, Испания, Португалия, Швейцария и Полша. Новата услуга TollPass EETS осигурява много по-лесно, бързо и удобно заплащане на тол такси само с един договор с един доставчик на услуги и едно сертифицирано във всички държави бордово устройство.

В момента всяка транспортна компания, предоставяща услуги в Европа, всеки ден има десетки шофьори, които пътуват през много страни и във всяка от тях има различни системи и изисквания за събиране на пътни такси. Поради тази причина водачът в камиона трябва да има няколко или дори дузина устройства, които позволяват идентифицирането и местоположението на превозното средство чрез системата, приложима в дадената държава. В резултат на това превозвачът трябва да подписва договори и да урежда сметки с много посредници.

TollPass EETS е новата услуга на българския доставчик на електронни услуги за плащане на пътни такси TollPass, която дава възможност на участниците в движението лесно да заплащат пътни такси в ЕС само с един договор с един доставчик на услуги и едно сертифицирано във всички държави бордово устройство.

Така TollPass се включва на европейския пазар като сертифициран партньор, предоставящ услугата EETS, превръщайки „Интелигентни трафик системи“ АД в компания с международно значение за тол таксуването. „ИТС“ АД вече е доставчик на услугата не само за България, но и за Европа, в изпълнение на Директива(ЕС) 2019/520 за оперативна съвместимост при събирането на тол такси.



Какво представлява EETS?

EETS е европейска инициатива, като основната цел на ЕС e да стандартизира методите за събиране на такси и да отвори пазара за външни компании, предлагащи на потребителите конкурентни условия. Освен България, услугата обхваща Унгария, Австрия, Германия, Белгия, Франция, Италия, Испания, Португалия, Швейцария и Полша.
Tollpass обединява сложните и различни тол системи в тези държави и ги предоставя в лесно достъпно и цялостно решение за тежкотоварния транспортен бранш с един договор и използвайки едно бордово устройство (OBU) за отчитане и таксуване във всички тези държави.

Доставчикът на EETS, от своя страна, прави възможно заплащането на тол такси в Европа с един договор и едно устройство. Не се налага тежкотоварните превозвачи да се обръщат към национален тол колектор в съответните държави с различни изисквания за тол таксуване. Това облекчава работата на собствениците на автопаркове, мениджърите и шофьорите и пести време.

Като част от Европейската услуга за електронно събиране на пътни такси (EETS), потребителят получава комбинирано и сертифицирано бордово устройство TollPass EUROBOX, необходимо за изчисляване и събиране на таксата за изминат участък.

Какво предлага TollPass?

Новата услуга TollPass EETS (European Electronic Toll System) e за плащане на такси за изминат участък в Европа с ново трансгранично бордово устройство TollPass EUROBOX, поддържащо GNSS и DSRC технологии за отчитане на пътни такси. Услугата включва и таксуване на пътуванията в България и е вече налична на TollPass.bg за всички нови и съществуващи клиенти.


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

скорпион