Манол Пейков

Свързани новини

06.07.2023 11:22

България е Украйна в момента и Украйна е България, ние сме следващите, ако Русия спечели битката там: Манол Пейков, ППДБ

Видян 961 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

По време на обсъждането в парламента на точката за военновременните запаси Манол Пейков възкликна: "България е Украйна в момента и Украйна е България, ние сме следващите, ако Русия спечели битката там".

"Украйна в момента е фронтът на цивилизацията", отбеляза депутатът от ППДБ. "Знаем, че в България има политически сили, които с къси сърца ходят при госпожа Митрофанова и с протъркани коленца. И същите тия хора се опитват да отвържат българския лев от еврото и да го вържат с рублата. И това са хора, които непрекъснато лъжат своите избиратели, че работят в интерес на България. Те работят в интерес на Русия! Ние сме хората, които работят за каузата на България", продължи той.

Неколкократно Росен Желязков му направи забележка да се придържа към темата с боеприпасите, а Пейков настояваше, че съвсем класически следва точката в изказването си.

Последва редовната словесна престрелка от място между него и Цончо Ганев. Ганев този път се въздържа от обиди, но посъветва Пейков поне да си слага сако от уважение към държавната институция. "Този, на когото днес ще ръкопляскате, затвори и изгори живи над 100 човека, мирни граждани, не по време на война. Някой друг ще ви съди, не аз", каза депутатът от "Възраждане", като визира случая с обсадата на профсъюзния дом в Одеса през 2014 г., когато украински националисти запалиха живи протестиращи.

Пейков започна изказването си с припомняне на руската атака преди четири дни в Краматорск, когато загинаха две 14-годишни близначки. Докато депутатът казваше как "поредните две руски ракети С-300 удариха пицария", депутати започнаха да се смеят и той настоя председателят на НС да им направи забележка: "Кажете им да не се смеят". След което продължи да говори за ракетната атака.

"Няма да коментирам вашето изказване, некомпетентно е слаба дума", отвърна Цончо Ганев по повод на ракетите. Той призна, че смъртта на две деца е безспорно голяма трагедия, но обвини Пейков, че не казва цялата истина. "Не казвате, че в това заведение е било пълно с военни от други държави. Загинаха около стотина военни, офицерски състав. Не споменавате, че това е по време на война. Трагедия пълна, най-вече за семействата на двете деца", добави депутатът от "Възраждане". И припомни за профсъюзния дом в Одеса.

"Защо, след като в решенията никъде не пише за Украйна, г-н Пейков говори само за Украйна?", попита пък Георги Свиленски.

"Ще продадете ядрените реактори на България, ей така, за един ден, и България ще остане без ядрена енергетика", констатира Свиленски. Депутатът от БСП настоя да разбере дали са наясно началниците на отбраната, че в момента Народното събрание изпразва складовете на армията.

"Предмет на решението е обновяване, а не изпразване", коригира го Росен Желязков.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

везни