България на последно място в ЕС по БВП на глава от населението,  показват данните на Евростат за 2022 г. Този показател е най-висок е в Люксембург, Ирландия, Дания, Нидерландия, Австрия и Белгия. Над средните нива за ЕС са и Швеция, Германия, Финландия, Малта и Франция.

Свързани новини

23.03.2023 17:47

България е с най-нисък БВП на глава в ЕС

Видян 626 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


България на последно място в ЕС по БВП на глава от населението,  показват данните на Евростат за 2022 г. Този показател е най-висок е в Люксембург, Ирландия, Дания, Нидерландия, Австрия и Белгия. Над средните нива за ЕС са и Швеция, Германия, Финландия, Малта и Франция.


БВП на глава от населението у нас е 59% от средното за ЕС. Трябва да се отбележи, че това е увеличение по този показател, тъй като за 2021 г. е 57%. В Словакия и Гърция показателят е с 33% и 32% под средното ниво за ЕС.


Румъния, Португалия и Унгария са с равни стойности, като БВП от глава на населението там достига 77% от средното за държавите членки. През 2012 г. по този показател Румъния и България са на 50% от средното равнище.


Макро показателите на БНБ, публикувани на 23 март, отчитат, че БВП на глава от населението за 2022 г. е 24252 лв., а средната брутна заплата – 1761 лв.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 вреден и опасен 23.03.2023 19:19

    Радев ще се окаже първият президент, покровителстващ от най-високо ниво корупцията и слагащ чадър над негови корумпирани министри и съветници. Той е и първият, който внася чужденци в служебните си кабинети, които открито работят против българите и България и националната ни сигурност. Какво прави евроатлантическият джендър Пеканов, който с всички сили и против народната воля упорито и задкулисно работи за въвеждане на еврото при такива отчайващи показатели за стандарта в България и измирането от бедност на българите? Радев е национален предател и лъже непрекъснато суверена, който все повече проглежда за неговата родоотстъпническа и в полза на чужди интереси дейност. Генералите не са това, което бяха, те вече са масони, чужди генерали и агенти!!!

  • 001 Хатин 1941г 22 март 23.03.2023 16:42

    Соросоидните джендъри са тези, които издигат и възхваляват потомците на онези, които разстреляха децата от Ястребино и ги изпращат в чужбина да представляват България. Соросоидните джендъри са тези, които избираха бившите проститутки и гъзолизачи от коридорите на ЦК на БКП и ги превърнаха в демократи и ги пращаха посланици да представляват България. И сега пак соросоидните джендъри искат да пренаписват историята ни. сорос пие лекарства, извлечени от детска кръв, за да е безсмъртен Corporate Media Melts Down Over French TV Show Talking About Adrenochrome Drug Use Among Celebrities The harvesting of blood from children to make drugs that allegedly help keep people young is not a conspiracy theory, but is something that is actually happening today among the rich and powerful.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

скорпион

Този ден предлага възможности за интензивни емоционални преживявания

Този ден предлага възможности за интензивни