Въпреки че кампанията му вероятно ще се води в сянката на нарастващите правни проблеми, предполагаемият кандидат на ПП отхвърли предупрежденията на Демократическата партия, че победата на Тръмп представлява заплаха за САЩ, като "измама" и "дезинформация".

Свързани новини

13.12.2023 12:00

Байдън е истинската заплаха за демокрацията: Тръмп

Видян 758 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 1.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп отхвърли предупрежденията на демократите за евентуалното си завръщане в Белия дом и заяви, че опасност за демокрацията в страната представлява неговият наследник Джо Байдън. Тръмп направи тези коментари преди евентуален реванш между двамата на изборите през следващата година.

Тръмп, който продължава да е въвлечен в серия от федерални и щатски съдебни битки, свързани с обвиненията, че се е опитал да подмени резултатите от изборите през 2020 г., се е откъснал пред Байдън в допитванията за потенциална президентска надпревара през 2024 г., според Wall Street Journal.

Въпреки че кампанията му вероятно ще се води в сянката на нарастващите правни проблеми, предполагаемият кандидат на ПП отхвърли предупрежденията на Демократическата партия, че победата на Тръмп представлява заплаха за САЩ, като "измама" и "дезинформация".

"Можете ли да повярвате? Това е новата им линия, знаете ли", заяви Тръмп на събитие, организирано от клуба на младите републиканци в Ню Йорк. "Отново започваме - "Русия, Русия, Русия", "Украйна, Украйна, Украйна". Една измама след друга."


Тръмп добави: "Но не, аз не съм заплаха. Аз ще спася демокрацията. Заплахата е криворазбраният Джо Байдън." Бившият президент твърди, че безбройните съдебни дела, с които се сблъсква, са политически мотивирани, и се зарече да преследва Байдън, ако се върне на поста си.

Последните коментари на бившия президент дойдоха скоро след като той беше критикуван от съперниците си от Демократическата партия за това, че е заявил, че възнамерява за кратко да бъде диктатор, ако бъде преизбран, за да инсталира повече гранични укрепления и да въведе политика за вътрешен добив на петрол.

"Казах, че искам да бъда диктатор за един ден", добави Тръмп в събота в Ню Йорк, по повод на коментарите си отпреди няколко дни. "И знаете ли защо искам да бъда диктатор? Защото искам стена ... и искам да сондирам, да сондирам, да сондирам."

Крис Кристи, бившият губернатор на Ню Джърси и кандидат за номинацията на републиканците за президент през 2024 г., заяви по време на четвъртия първичен дебат на партията миналата седмица, че коментарите на Тръмп го разкриват като "гневен, озлобен човек, който сега иска да се върне като президент, защото иска да отмъсти на всеки, който не е бил съгласен с него".

Междувременно Байдън неотдавна отправи страшно предупреждение за потенциалния резултат от второ президентство на Тръмп. На събитие за набиране на средства в Лос Анджелис в събота Байдън заяви: "Най-голямата заплаха, която Тръмп представлява, е за демокрацията".


По време на по-ранно предизборно събитие миналия месец в Сан Франциско президентът също така заяви, че част от реториката на Тръмп се корени в авторитаризма, особено обещанието му да бъде "възмездие" за поддръжниците му и описването на политическите опоненти като "паразити".


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

лъв