Свързани новини

08.10.2020 13:15

Бабите от БСП ме молят да вразумя соцдепутатите за машините: Караянчева

Видян 2250 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева предизвика изумено ахкане в лявата половина на пленарната зала, като обяви, че управляващата партия правела всичко от загриженост за червените избиратели, съобщава Сега.


„В офиса на ГЕРБ в Кърджали идват много избиратели на БСП и казват: „Г-жо Караянчева, вразумете ги тези нашите, защото ние не искаме машини. Това, което те ни предлагат, нас ни притеснява.“ И онзи ден, когато се прибрах, същите баби дойдоха да ме поздравят за това, което ще се случи. Казаха: „Не допускайте да има само машини.“, разказа Караянчева с остър и нападателен тон. Твърденията, че управляващите се опитват да провалят вота, шефът на парламента определи като „поредната мантра“ на опозицията. „Те си търсят оправдание за това, че ще изгубят изборите“, заяви Караянчева.
 
Промените в Изборния кодекс, с които се въвежда едновременно хартиено и машинно гласуване в цялата страна за предстоящите парламентарни избори, бяха повторно одобрени от парламента в четвъртък. С гласовете на 124 депутати от ГЕРБ, „Обединени патриоти“ и „Воля“ беше отхвърлено ветото на президента Румен Радев върху поправките. Зад него застанаха 89 депутати - от БСП, ДПС и независими.

Дебатът в пленарната зала беше изцяло посветен на машинното гласуване. Почти никакво внимание не беше обърнато на промяната в закона за референдумите, позволяваща да се провеждат национални допитвания по въпроси, които досега бяха от компетентността единствено на Великото Народно събрание (ВНС). С отхвърлянето на ветото беше потвърдена и тази промяна.


Ветото получи подкрепа на БСП. Социалистите обявиха, че управляващото мнозинство няма намерение да въведе машини в изборния процес. „Въпреки законовите поправки, които казаха, че ще се гласува само с машини, въпреки обещанията на премиера, въпреки заявките за търсене на консенсус, същността на политиката по този въпрос на мнозинството е да саботира и компрометира този способ на гласуването ... Ще се направят огромни усилия напълно безсмислено, само и само за да можете да кажете след изборите: „Видяхте ли, няма нужда, дайте да ги махнем машините““, предрече соцдепутатът Крум Зарков.

 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 08.10.2020 16:13

    Това жалко недоразумение,всеки ден бълва простотии,които й дооформят авторитета на посредствена, проста,герберска фльорца.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

риби