Свързани новини

07.10.2020 13:34

Правната комисия отхвърли президентското вето върху части от Изборния кодекс

Видян 1734 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Правната комисия отхвърли президентското вето върху Изборния кодекс, предаде Фокус. "За" повторното приемане на кодекса гласуваха 11 членове на комисията, "против" -9 и "въздържали се"-1, с което той бе приет, а ветото отхвърлено.

Окончателното решение за ветото ще бъде взето от пленарната зала. Новото обсъждане на Изборния кодекс е заложено като точка първа за утре.

Правилникът за организацията и дейността на Народното събрание предвижда ветото да се счита за преодоляно, ако парламентът приеме повторно закона с мнозинство повече от половината от всички народни представители.

В Правна комисия се проведе и дебат по ветото, който продължи повече от час. „Нашата парламентарна група няма да подкрепи ветото на президента? ще подкрепи законопроекта, който сме гласували в зала“, каза председателят на Правна комисия и депутат от ГЕРБ Анна Александрова. Според нея голяма част от избирателите не желаят да гласуват на машини, така че депутатите са длъжни да им осигурят това право.

От БСП обявиха, че ще подкрепят ветото на държавния глава и изтъкнаха, че голяма част от мотивите на президента се припокриват с мнението на групата по време на първото и второто четене на промените в изборното законодателство.
ДПС обявиха, че ще подкрепят ветото.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 07.10.2020 14:15

    С безумните си и откровено антинародни и лобистки закони това клиентелистко управляващо мнозинство в НС създаде и продължава да създава огромна работа на тези след тях. Не случайно и Председателя на НС е ПКП, а рейтинга на НС е унизително нисък за всеки, поне с малко достойнство и морал човек

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

стрелец