Съобщава се, че полетите на Emirates, Air Arabia и Flydubai могат да бъдат заплатени с карти MasterCard и Visa, издадени от руски банки. Съобщава се, че Turkish Airlines планира да предостави подобна услуга на своите клиенти.

Свързани новини

09.04.2023 07:34

Авиокомпании в Обединените арабски емирства възобновиха приемането на руски карти за плащане на билети

Видян 27104 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Няколко авиокомпании в Обединените арабски емирства възобновиха приемането на руски карти за плащане на билети, съобщи Известия, като добави, че клиентите могат да използват руската система за бързи плащания (СБП).

Съобщава се, че полетите на Emirates, Air Arabia и Flydubai могат да бъдат заплатени с карти MasterCard и Visa, издадени от руски банки. Съобщава се, че Turkish Airlines планира да предостави подобна услуга на своите клиенти.

След като Visa и MasterCard се изтеглиха от Русия преди близо година, картите на международните платежни системи, издадени в страната, вече не се приемат в чужбина или на чуждестранни уебсайтове.

Вътрешната руска система за по-бързи плащания (FPS) беше стартирана от централната банка на страната през 2019 г. Тя позволява на клиентите да извършват преводи между банките, като използват телефонен номер, свързан със сметката. Преводите от карта към карта са достъпни и за трансакции в рамките на една кредитна институция.

Билетите за полети на Air Arabia могат да бъдат платени чрез системата на SBP, като за всеки издаден билет се начислява 6% комисиона върху общата сума. Резервацията на билети се извършва на уебсайта на превозвача, след което след обаждане от службата за поддръжка клиентът получава линк за финализиране на операцията.

Съобщава се, че Flydubai извършва транзакции чрез упълномощен агент с допълнителна такса от 2000 рубли, докато Emirates предлага възможност за плащане на билети чрез система с QR код, но това може да се направи само за закупуване на билети най-малко десет дни преди заминаването.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

дева