Според Председателя на Асоциация на топлофикационните дружества в България инж. Кремен Георгиев допълнително положително влияние за джоба на клиентите ще има и с намаляването на ДДС за топлинната енергия

Свързани новини

04.07.2022 11:15

АТДБ: КЕВР взе балансирано решение. По -малкото увеличение на цената на топлинната енергия е изцяло в интерес на клиентите!

Видян 1025 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


    „Както очаквахме, КЕВР взе балансирано решение и по -малкото увеличението на цените на топлинната енергия е изцяло в защита на  интересите на клиентите!“ каза председателят на Асоциация на топлофикационните дружества в България инж. Кремен Георгиев.

    Вече стана ясно, че цените на топлинната енергия в страната се увеличават от 1 юли средно с 29,73 %, а не със страховитите трицифрени числа, които бяха оповестени в началото на месец май. Тогава сериозен шок предизвика информацията, че парното за клиентите  на Топлофикация Велико Търново ще се увеличи с 300%. За щастие това не се случи. Увеличението на цената на топлинната енергия в Топлофикация Велико Търново е 23%.

    „Българите, които използват централно парно, могат да са спокойни поне до края на годината. По закон, дори и да има увеличение на горивата и другите компоненти в себестойността на енергията, цената на парното и топлата вода не може да бъде променяна в следващите 6 месеца.“ каза инж. Кремен Георгиев.

    Според Председателя на Асоциация на топлофикационните дружества в България инж. Кремен Георгиев допълнително положително влияние за джоба на клиентите ще има и с намаляването на ДДС за топлинната енергия

    „Българските топлофикации са доволни, че абонатите няма да бъдат натоварени с огромни сметки и няма да се наложи те да са потърпевши от огромната инфлация на всички стоки и услуги в последната година. Както винаги съм казвал, цената на топлинната енергия трябва да бъде социално поносима и дори да се налага да се вдига, увеличението не трябва да е за сметка на гражданите. Парното трябва да си остане най-евтиния метод на отопление. Но остава един въпрос, който управляващите, които и да са те в близките месеци, трябва да решат. Необходимо е топлофикациите да бъдат компенсирани, защото ако увеличението на цените на основните компоненти в производството на енергия продължат да растат, е възможно финансирането на бъдещите инвестиции, които в момента са така важни, да остане под въпрос.“ каза инж. Кремен Георгиев.

    През последните няколко месеца много от българските топлофикации обявиха публично, че са генерирали огромни по размери недовзети преходи поради липсата на промяна в крайната цена на топлинната енергия, въпреки огромното увеличение на цените на горивата, които използват. Според инж. Кремен Георгиев лишаването от допълнителни приходи е възможно да доведе до забавяне на реализацията на зелени проекти, както и до по-бавно обновяване на топлопреносната мрежа, която в много градове е амортизирана.



    





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

 Алиса в страната на чудесата

Алиса в страната на чудесата се завръща

Колибри предлага на читателите ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

лъв