Свързани новини

12.07.2023 12:49

Асен Василев: За всеки нов разход ще се реже стар разход

Видян 1346 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Лидерите на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ обсъдиха с финансовия министър Асен Василев държавния бюджет, който днес трябва да бъде разгледан в пленарната зала.

"Това, което обсъдихме, е бюджетната рамка. Разбрахме се да не бъде пипана", заяви Василев след срещата. И допълни, че има нагласа за сравнително дребни корекции между първо и второ четене, но ако "се направят разход за разход няма да пречат", уточни Василев. Т.е. за всеки нов разход ще бъде махан стар разход.

На фона на обсъждането на бюджета пред парламента започна протест на КНСБ, който ще продължи до петък. Исканията са "справедливи доходи в защита на трудовите права на работещите". В събота пък излизат служители на МВР, които искат 20% увеличение на заплатите. По този повод Асен Василев заяви, че "трябва да се отнасяме с еднакъв аршин към всички служители". От думите му стана ясно, че структурите, които са получили увеличение миналата година, няма да получат тази, а тези, които са били ощетени миналата година, тази година ще получат 10%.

ПОДКРЕПА

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви след срещата с финансовия министър, че ще "подкрепят бюджета като междинен". По време на разговорите е постигнато съгласие следващият бюджет да се направи "много по-задълбочено" във всички сфери. По думите на Борисов, ако финансовият министър започне да се вслушва повече във браншовете, ще има по-голям шанс за успех. "Този бюджет трябва да го приемем, защото гарантираме пенсиите, учителските заплати. Има шанс за леки корекции", допълни Борисов.

КРИТИКА

Междувременно лидерът на БСП Корнелия Нинова остро разкритикува срещата между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. Соцлидерът излезе пред протестиращите от КНСБ, като заяви, че техните искания, са и исканията на БСП. "Минималната работна заплата да стане 50% от средната – това успяхме да постигнем още в миналия парламент, благодарение и на вас. Трябва да продължим тази съвместна битка. Ние внасяме това увеличение да стане от 1 юли тази година, а не от 1 януари догодина. Това е между 950 и 1000 лв. към този момент", заяви Нинова, цитирана от Bulgaria on Air.



Снимка: Труд



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

дева

Днес фокусът ви ще се измести към любовта

Днес фокусът ви ще се измести към любовта, романтиката