Ясно е, че тези хора са невежи технократи. Пеенето на оперни арии в свободното време не е култура. Това писмо е закъсняло", пише Милена Фучеджиева.

Свързани новини

12.07.2023 11:37

Василев яко реже бюджета за култура, обеща 1%, сваля до 0,2: Фучеджиева

Видян 1060 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


"Всички пера на бюджета са важни, но Асен Василев и Кирил Петков са доказали, че не разбират колко е важен бюджета за културата. Василев го доказа с една от лъжите с които спечелиха изборите, че бюджетът за култура ще е 1%, а после се оказа постепенно намаляващ бюджет от 0.6%. Технократите/бизнесмени са особено тъпи и упорити когато става дума за култура, а не за компютри и компоти. Изписа ми се компютъра да пиша статии и статуси за важността на парите за култура.


Сега шефовете на творческите съюзи са решили да изпратят отворено писмо до шефовете на всички партии. Струва ми се закъсняло. Струва ми се, че трябваше упорито и сериозно лобиране преди да се изготви този бюджет в който отново са заложени 0.6%, които ще се движат в следващите години така - 0.4%, а после 0.2%. Това е супер зле. Преди време, сега не знам как е, в съседна миниатюрна Македония бюджетът беше 2%.


Ясно е, че тези хора са невежи технократи. Пеенето на оперни арии в свободното време не е култура. Това писмо е закъсняло", пише Милена Фучеджиева.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

лъв