Свързани новини

24.10.2013 14:36

Армията ще продава четири свои дружества

Видян 1054 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Четири от търговските дружества на армията ще бъдат предложени за продажба, съобщи военният министър Ангел Найденов пред "Труд".


В момента се оценява стойността на "Военно издателство", и на три ДКЦ-та - бивши поликлиники в Бургас, Хасково и Стара Загора.


Това е само част от програмата на ръководството на МО, с която се цели освобождаване на армията от неприсъщи дейности. Към "Военно издателство", което разполага с огромна сграда в центъра на София и печатна база, отдавна има апетити. Министърът вече обяви, че първоначалната цена за него ще бъде не по-малко от 5 млн. лева. Той съобщи още, че ще преобразува фирма МОБА ЕООД в държавно предприятие, за да може да му възлага директно задачи за охрана на военни обекти. Преди няколко месеца се получи парадокс - фирмата, която е пряко подчинена на министъра, трябваше да изтегли охранителите си от военните складове и обекти, тъй като договорът бе приключил. Наложи се спешна промяна в устройствения правилник, за да се назначат допълнително охранители.


Военният министър възнамерява да се вадят и активи от останалите дружества на армията, за да се приватизират. В момента МО е собственик на 100% от многопрофилна болница "Вита", санаториум в Наречен, ТЕРЕМ, "Интендантско обслужване", "Снабдяване и търговия - МО", "Военно строителство", ПРОНО и "Армстройинвест". Армията държи 30% от Авиостроителна компания и 4% от Застрахователно дружество "Армеец".


През годините тези дружества бяха създадени, за да обслужват директно нуждите на армията. Това не се случи. Като пример може да се даде "Интендантско обслужване", което трябваше да шие униформите на войската. Но поръчките се изпълняват от други фирми, защото тази не успяваше да спечели обществените поръчки на МО.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

стрелец